Dezvaluiri

Ilegal! Biroul Casei de Sãnãtate de la Petrosani functioneazã “pe propria rãspundere”

Ghiseul mobil al Casei de Sãnãtate de la Petrosani functioneazã ilegal, “pe propria rãspundere” a conducerii institutiei.  Biroul a fost înfiintat în urmã cu câtiva ani pentru a veni în sprijinul cetãtenilor din Valea Jiului, astfel încât acestia sã nu fie nevoiti sã se mai deplaseze pânã la Deva. Numai cã acest birou functioneazã în afara legii.

“Avem o vesnicã solicitare vizavi de biroul Casei de Sãnãtate de la Petrosani. Întrucât nu existã cadru legal pentru functionarea acestui birou, este în responsabilitatea exclusivã a Casei. Dacã se întâmplã ceva Casa îsi asumã, Casa însemnând presedintele. Este responsabilitatea exclusivã a Casei de Sãnãtate Hunedoara, tocmai pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetãtenilor din Valea Jiului. Întrucât nu existã cadru legal, nu a fost si dacã dumneavoastrã gãsiti o portitã sã ne spuneti sã intrãm si noi în  legalitate”,  a spus, la Petrosani, Liliana Vaidner, presedintele Casei de Asigurãri de Sãnãtate Hunedoara.  Mai pe ocolite, cei de la Casa de Asigurãri de Sãnãtate sustin cã biroul mobil de la Petrosani nu prea îsi mai are rostul, cazurile pentru care se adreseazã oamenii având o altã cale de a fi rezolvate.

“Vizavi de activitate, din datele noastre, este de circa 100 de persoane, joi. Dintre acestea, 30% se prezintã cu probleme privind calitatea de asigurat, care la momentul de fatã nu mai existã nevoie de adeverintã. Calitatea de asigurat poate fi verificatã de oriunde, de pe orice computer, de cãtre oricine. 50% se prezintã pentru pierderea cardului de sãnãtate. Nu este necesarã prezenta. Este suficient sã plãtiti acea taxã la orice trezorerie, se listeazã cererea de pe site-ul Casei, se trimite cu Posta sau joia la ghiseul mobil. 10%   se prezintã pentru demersuri privind cardul european, care si aceastã activitate este ciclicã si 10% se prezintã pentru anumite informatii, care si acelea se pot afla de pe site-ul Casei”,  a mai subliniat sursa citatã.  Astfel, oficialii CJAS Hunedoara nu iau în calcul extinderea programului de functionare a biroului mobil de la Petrosani. Ca solutie de compromis, în anul 2013 a fost deschis ghiseul de la Petrosani. Acesta functioneazã în fiecare joi de la ora 10:00 la ora 15:00.

Monika BACIU

One thought on “Ilegal! Biroul Casei de Sãnãtate de la Petrosani functioneazã “pe propria rãspundere”

  • Daca ar fi ilegal nu ar functiona. Punct. Doamna director bate campii.

Comentariile sunt închise.