[ I-au promis o jună, dar l-au lăsat fără bani ]

U n bărbat din Vulcan a rămas fără creditul scos de la bancă, bani cu care voia să-și cumpere o mașină și pe care îi ascunsese în cuva maşinii de spălat. Hoții, doi recidiviști din municipiul Vulcan, au fost condamnați la închisoare cu executare.

Bărbatul prădat a scos de la o bancă suma de 90 de mii de lei și i-a lăsat la fratele său acasă, tocmai pentru ca banii să fie în siguranță. Voia să-și cumpere o mașină de teren iar cu o zi înainte și-a luat banii și i-a dus acasă, iar apoi a mers la un bar unde şi-a făcut ”prieteni” doi recidiviști. Le-a spus că vrea o femeie cu care să se întrețină și unul dintre s-a oferit să-l ajute. Și-a chemat propria soție și toți trei s-au dus la locuința celui prădat.
”În cadrul discuțiilor care au avut loc persoana vătămată a menționat faptul că în ziua următoare intenționează să se deplaseze în municipiul Deva pentru a cumpăra un autovehicul Jeep, relatare din care inculpații au dedus că persoana vătămată deține în locuință o sumă importantă de bani și s-au înțeles să sustragă acești bani. În acest scop, inculpatul B. B, sub pretextul de a discuta cu persoana vătămată în legătură cu găsirea unei femei interesate să își întemeieze o familie, s-a deplasat cu persoana vătămată într-o altă cameră a locuinței, timp în care inculpatul V.N. a găsit în mașina de spălat aflată în holul apartamentului o pungă de plastic de culoare albastră, în care se găsea un plic de hârtie conținând mai multe bancnote. După găsirea plicului cu bani, inculpații au părăsit apartamentul persoanei vătămate și au împărțit în mod egal banii”, se arată în rechizitoriul procurorilor. Nicolae V. de 47 de ani, din Vulcan, a fost găsit vinovat de magistrații Judecătoriei Petroșani și condamnat la 2 ani de închisoare. Complicele său, tot recidivist, R. Răducu în vârstă de 35 de ani, a încercat să fugă din țară imediat după jaf, dar a fost prins la frontieră.
A fost condamnat la 1 an și 8 luni de închisoare pentru complicitate,
dar sentințele nu sunt definitive.