I ndividul a intrat în cel mai mare centru comercial al Petroșaniului și a plecat cu patru covoare ca și cum le-ar fi cumpărat. Nimeni n-a băgat de seamă că le fură, așa că după reușită s-a întors la furat.
”Inculpatul a intrat
în incinta magazinului (…) din centrul comercial Jiul Shopping Center unde,
profitând de neatenția angajaților, a sustras patru covoare. În aceeași zi, în jurul orelor 16:00, inculpatul a intrat din nou în magazinul menționat şi a sustras încă două covoare, în total a
sustras șase covoare în
valoare de 2000 lei. (…)
A recunoscut că a sustras patru covoare şi a arătat că a înstrăinat covoarele sustrase unei persoane al cărui nume nu şi-l amintește şi nici suma de bani primită în schimbul acestora, iar din banii obținuți şi-a cumpărat substanțe psihoactive”, se reține din actul de acuzare.
Recidivistul din municipiul Petroșani a mai comis alte șapte furturi din magazinele din Petroșani, de la haine, electronice și până la băutură. Tânărul de 28 de ani le-a mai spus anchetatorilor că obișnuia să fure pentru a face ușor rost de bani cu care să-și cumpere droguri. A mai fost condamnat la Petroșani și pentru tâlhărie, dar și de către o instanță din Timișoara, pentru mai multe furturi. Judecătoria din Valea Jiului l-a condamnat la 9 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și la pedeapsa de an şi 6 luni, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat (9 acte materiale). După decontopirea tuturor pedepselor, recidivistul va sta după gratii 3 ani şi o lună dacă sentința rămâne definitivă.