Harta deșeurilor din EcoDestinații

C ei de la Țara Hațegului – Retezat Destinație de Ecoturism și-au propus, alături de parteneri, să întocmească o hartă a deșeurilor din EcoDestinații. Nu este un secret pentru nimeni că deșeuri de tot soiul se găsesc inclusiv în zonele protejate prin lege.
”Ne place să trăim într-o comunitate curată, iar ca turiști, ne place să ajungem să ne relaxăm în zone în care nu există deșeuri aruncate la voia întâmplării. De câteva luni, lucrăm la un proiect prin intermediul căruia încercăm să facem conștientizare despre cât de important e să aruncăm gunoiul doar acolo unde există spații amenajate, cât de important e să colectăm selectiv. Facem o hartă a deșeurilor din EcoDestinații, alături de partenerii noștri de la @Asociația de Ecoturism din România, @Țara Dornelor și din Zărnești – Piatra Craiului”, arată cei de la Țara Hațegului – Retezat Destinație de Ecoturism.
Din deșeurile adunate se poate face compost. Compostul este o cale foarte bună de a folosi resturile menajere pentru a face solul mai bogat și productiv. E un îngrășământ natural rezultat din fermentarea resturilor vegetale și animale în combinație cu anumite substanțe minerale.
Monika BACIU