Halloween, noaptea groazei în Valea Jiului

A fost noaptea cea mai înfricosãtoare în care vampirii au umblat printre noi, vârcolacii au iesit la luminã, iar groaza a atins cote maxime… Nu, nu  este vorba de apropierea Apocalipsei, ci de Noaptea de Halloween, pentru care copiii din Valea Jiului s-au pregãtit de câteva zile…

Ieri a fost ziua mãstilor si a costumelor, apoi noaptea groazei. Copiii din Valea Jiului s-au pregãtit de câteva zile pentru ziua de Halloween si s-au tot gândit si rãzgândit pânã când si-au ales cele mai frumoase, horror sau impresionabile costume… “ Eu sunt o micã vrãjitoare si am vrut sã fiu de speriat ca sã câstig premiul pentru cel mai frumos costum”, a declarat o fetitã. “ Eu cred cã Halloween-ul este o sãrbãtoare foarte importantã, în care nu trebuie sã fii timid, ci horror ”, a spus o altã fetitã costumatã în vampir.

“ Eu sunt un schelet, iar la noapte vin dupã voi”, încheie si un bãietel. Nu mi-e fricã, nu mi-e fricã de Bau –Bau….Asa au cântat si pe aceste acorduri au si dansat copiii de la Scoala Avram Stanca din Petrosani, ieri. Pe lângã asta, ei eu pregãtit si machete cu Cimitirul Central Petrosani, ca loc al groazei, dar si cu casa Familiei Adams. Au mâncat plãcinte de dovleac din bostani pe care tot ei i-au sculptat, iar învãtãtoarele si educatoare le-au pregãtit si prãjituri cu brânzã si mere umplute cu ciocolatã.

De altfel, cei mici au mai spus cã si acasã se vor costuma si întocmai obiceiului american, vor merge chiar cu …colinda prin vecini, fãcând paradã de înfãtisarea lor.

Luiza Andronache 

 

2 comentarii la „Halloween, noaptea groazei în Valea Jiului

  • 1 noiembrie 2012 la 04:23
    Permalink

    Un obicei prost luat de la americanii.Tipic romanesc.

  • 1 noiembrie 2012 la 08:37
    Permalink

    ce ne facem cu scolile unde s-au vandut felicitari de halloween pe coridoare,de catre elevii pusi de invatatori si cam pe unde si pentru ce se duc banutii stransi?

Comentariile sunt închise.