Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, a fost trimis în judecatã pentru fals intelectual. Alãturi de acesta au mai fost trimisi în judecatã Marius Danci, directorul Pregoterm Vulcan, dar si presedintele de sedintã de la momentul aprobãrii hotãrârii de Consiliu Local, Daniel Dunã, si secretarul de atunci al Primãriei Vulcan, Gabriel Velea. Gheorghe Ile le-a adus la cunostinta consilierilor faptul cã a fost trimis în judecatã.

“Am primit ieri (miercuri-n.r.) de la Judecãtoria Petrosani o informare prin care mi se aduce la cunostintã faptul cã am fost trimis în judecatã, potrivit rechizitoriului nr. 133, noul Cod Penal. Dosarul e în procedurã de Camerã preliminarã. Mi-am angajat avocat. E  vorba de o hotãrâre de consiliu local care nu si-a fãcut efectul si ni s-a fãcut o plângere penalã. Dacã e ceva, cei care au gresit vor rãspunde. Noi vom demonta toate acuzatiile”, le-a spus Gheorghe Ile, consilierilor vulcãneni.

Unul dintre consilieri sustine cã membrii Consiliului de Administratie ar trebui trasi la rãspundere.

“Cei care au fost în Consiliul de Administratie ar trebui sã rãspundã pentru aceastã situatie. Fãrã acordul lor nu se poate face nimic. Solicit în scris componenta consiliului de administratie de la acea vreme”, a subliniat consilierul local Ioan Tilea. Anchetatorii au întocmit acest dosar, dupã ce anul trecut primarul Gheorghe Ile a initiat o hotãrâre de consiliu pentru trecerea unor bunuri de la societatea de termoficare din municipiu în patrimoniul primãriei, desi bunurile respective nu ar fi existat.

În acelasi dosar, Marius Danci, directorul Pregoterm, societate din care s-a desprins în 2014 Termoficare Vulcan este acuzat de delapidare.

Monika BACIU