Gãsit în viatã dupã patru zile de la disparitie

Un bãrbat cu probleme psihice a fost dispãrut timp de patru zile si când nimeni nu se mai astepta sã fie gãsit nevãtãmat, s-a întâmplat miracolul. Omul a fost gãsit de un politist implicat în misiunea de cãutare. Pentru a da de urma victimei au fost folosite si mai multe echipe canine de salvare.
O echipã de salvare formatã din pompieri, politisti, jandarmi si un membru al Asociatiei pentru Câini de Salvare Transilvania a reusit sã gãseascã un hunedorean care a dispãrut de acasã încã din data de 24 septembrie a.c. Misiunea de salvare s-a desfãsurat în satul Folt din judetul Hunedoara, iar victima avea probleme psihice si sansele de a o gãsi în viatã, dupã patru zile de la disparitie erau reduse semnificativ. Mai multi câini de cãutare si salvare au fost adusi de salvatori pentru a-l gãsi pe bãrbatul rãtãcit.
”ISU Hunedoara a solicitat sprijinul CST pentru cãutarea unui bãrbat dispãrut deja de 4 zile. Colegul nostru Gratian Dinscsorean împreunã cu cei doi câini ai sãi, Rocky si Diamond, s-au alãturat astfel angajatilor ISU, politistilor si jandarmilor implicati în misiunea de cãutare. Bãrbatul dispãrut avea probleme psihice si a fost gãsit în viatã de cãtre unul dintre politisti, la mai putin de o orã de la începerea misiunii, la liziera unei pãduri de la baza Muntilor Metaliferi”, spun reprezentantii Asociatiei pentru Câini de Salvare Transilvania.
Potrivit purtãtorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nitu, disparitia bãrbatului a fost anuntatã abia în data de 28 septembrie a.c., de cãtre fratele sãu, iar imediat au fost formate mai multe echipe de cãutare si salvare. Victima a fost descoperitã în 29 septembrie, în zona numitã ”Livezile”, în stare relativ bunã si nu prezenta urme de violentã. Bãrbatul era doar deshidratat si a fost transportat la Spitalul Judetean Deva.
Maximilian Gânju