Fotbal, Liga a IV-a. Meci de baraj / Ripensia Timisoara – Hercules Lupeni 4-0 / Recital din… Senegal!

Avertizati din start de cifrele timisorenilor si de forta unei echipe de legendã care îsi doreste revenirea în prim-planul fotbalului românesc, lupenenii au pãrut groggy de cum au apãrut galben-rosii la încãlzire. Cu un public civilizat si frenetic, care a umplut pânã la refuz tot ceea ce se putea numi loc vizibil, timisorenii s-au aruncat „în haitã” încã din start asupra unei echipe care pãrea cocosatã din secunda unu.

Diagonale, demarcãri, întoarceri, D. Savu, Firan sau Al. Cojocaru nu înteleg ce li se întâmplã!

Atacantii Timisoarei dau drumul la „reactoare” si în min. 2 portarul Adi Farcas scoate cu piciorul sutul lui Fl. Nanu.

Intrã în scenã senegalezul Mediop, care înscrie primul gol, dupã ce îl ameteste pe Daniel Savu. Apoi urmeazã desene pe iarbã, cu Mediop, Fl. Nanu sau Adi Ungureanu în rol de prim-solisti. Vine si 2-0, apoi în min. 41, Adi Farcas scoate miraculos sutul lui Briciu, urmeazã 3-0, din nou ocazie timisoreanã a lui Adr. Popa (min. 44), si Lupeniul încheie o reprizã de cosmar, în care Ripensia a fãcut legea în teren.

La reluare, pare cã D. Ursachi si Brândusa aduc prospetime, dar Mediop (min. 55) îsi face din nou simtitã prezenta cu o ratare de la 8 m!  Sunt momente în care lupenenii închid mai bine, culoarele spre poarta lui Adi Farcas, dar dupã 4-0, ultimul sfert de orã este din nou la discretia Ripensiei, chiar dacã în min. 71 M. Filip trimite razant de la 25 m.

Dacã punem la socotealã ratãrile imense ale lui Mediop (min. 54, 79, 81, 83) sau Fl. Nanu (min. 86 în barã!), putem spune cã Hercules Lupeni a avut noroc cã n-a luat mai multe.

Si astfel se spune cã socotelile au fost încheiate încã din prima mansã, sansele Lupeniului pentru meciul retur fiind practic nule.

Mediop, 55… + 3!

Atacantul senegalez N`Diaye Mediop (25 ani) a marcat trei goluri în meciul cu Lupeniul. Un lucru firesc am spune, tinând cont cã la nivelul Ligii a IV-a Timis, Mediop a marcat 55 de goluri! La finalul meciului de la Timisoara, Mediop a fost declarat cel mai bun jucãtor al meciului, primind o minge de fotbal din partea organizatorilor, minge oferitã fiului colegului sãu de echipã Ciprian Streangã, aflat în tribunã.

11-1

Remus Steop, fair-play

La finalul meciului, antrenorul Ripensiei, Remus Steop (fost la Jiul în 2005-2006) a declarat: „Pot spune cã mã declar multumit. Despre adversar pot spune cã a fost unul motivat, agresiv, dar care si-a apãrat corect sansa, motiv pentru care îi felicit pentru efortul depus”.

11-2

„Va fi greu si în retur…”

La finalul jocului, antrenorul lupenenilor Dan Voicu spunea: „O victorie absolut meritatã a timisorenilor, au o echipã formidabilã. Am scãpat relativ ieftin, dupã ocaziile avute, va fi greu si în retur la Lupeni. Sper sã iesim onorabil din aceastã situatie”.

11-3

„Douã clare peste noi”

Extrem de obiectiv, în finalul jocului, Nelu Hategan, presedintele de la Hercules Lupeni a declarat: „N-avem ce le face. Au douã clase peste noi, peste întreg fotbalul hunedorean. Voi defila prin Liga a III-a, dacã vor juca tot asa.”

11-4

Interes media

Partida din „Ciarda Rosie” a surescitat un mare interes mediatic. Au fost prezenti o serie de gazetari ai unor cotidiene si sãptãmânale timisorene, printre care si prestigiosul „Fotbal Vest”, cu aparitie neîntreruptã de 26 de ani! Judetul Hunedoara nu a avut pe nimeni (exceptie echipa KTV), dar a fost prezent la meci Adrian Radu din partea AJF Hunedoara.

Marius Dumitrescu, de pe aeroport… în ghete!

Plecat în urmã cu opt luni la muncã în Anglia, la Nottingham, fundasul Marius Dumitrescu, unul din oamenii de bazã ai Lupeniului în ultimii trei ani, a revenit la echipã cu o searã înaintea partidei. El a intrat în minutul 20 în locul lui D. Savu (depãsit total de evenimente), strãduindu-se sã facã fatã împotriva unui „atac terorist”, al gazdelor. Dar a fost cam greu…

11-5

Decanul de vârstã

Cel mai „bãtrân” jucãtor al meciului a fost fundasul dreapta de la Lupeni, Mugurel Ciorâia – „Piticul” –, olteanul naturalizat în Valea Jiului, el având 39 de ani împliniti pe 27 februarie a.c. Înainte de Hercules Lupeni, Ciorâia a mai jucat la Minerul Uricani.

„Ciarda Rosie”, cochet si elegant

Partida s-a disputat într-un cartier din sud-estul Timisoarei, un fost sat de etnici maghiari, „Ciarda Rosie”, dupã anul 1900 aici apãrând mai multe case destinate muncitorilor „Ciarda Rosie” apartinea de localitatea Mosnita Veche, dar din anul 1951 se alipeste de Timisoara. Apoi a apãrut terenul de fotbal „tehnomet”, cu tribunã de 200 de locuri pe scaune, revenind la vechiul nume de „Ciarda Rosie”.

Genu TUTU