Firmele din Lupeni pot face echipamente de protecţie pentru cadrele medicale

Sute de angajaţi din municipiul Lupeni au intrat în şomaj tehnic sau şi-au pierdut locurile de muncă. Criza provocată de pandemia de coronavirus afectează angajatorii şi angajaţii.
Sunt firme care nu îşi mai pot îndeplini activitatea, astfel că oamenii au fost trimişi acasă. şi la Lupeni sunt astfel de cazuri. Sunt circa 60% dintre angajaţi trimişi în şomaj tehnic sau pur şi simplu şi-au pierdut locurile de muncă. De cealaltă parte sunt şi firme care se pot reprofila în această perioadă.
Spre exemplu, prefectul judeţului Hunedoara a făcut apel la firme să producă echipamente medicale de protecţie sau biocide.
”La Lupeni există cele mai mari şanse ca din persoanele care luna trecută au fost active în câmpul muncii, luna aceasta 60% dintre aceştia nu vor mai lucre. O mare parte dintre aceştia vor intra în şomaj ethnic. O mare parte de la o firmă mare pe care noi o avem la Lupeni avem 650 de oameni care se află în şomaj tehnic. Un lucru bun pe care Guvernul l-a făcut este faptul că se plăteşte 75% dintr-un salar mediu pe economie şi este foarte bine că vine în sprijinul firmelor pentru că altfel ar muri cu siguranţă. Momentan nu cunosc nicio firmă care să-şi fi luat aceste sume de bani pentru angajaţi. trebuie să fim încrezători şi să stim că doar împreună vom trece peste aceste moment grele în care ne aflăm. Firmele pe care le avem în Lupeni pot face anumite echipamente de protecţie doar dacă ministerul le solicită. Nicio instituţie nu-şi asumă acea comandă pentru combinezoane sau măşti”, a declarat Lucian Resmeriţă primarul municipiului Lupeni.
Firmele afectate de criza medicală pot beneficia de ajutor din partea statului. La nivel naţional, în acest moment sunt suspendate 800.000 de contracte de muncă şi aproape 100.000 de contracte sunt încheiate.
Cosmin BACIU

3 comentarii la „Firmele din Lupeni pot face echipamente de protecţie pentru cadrele medicale

 • 7 aprilie 2020 la 08:33
  Permalink

  Iar apare poza fara a avea nici o legatura cu subiectul.Daca tot a aparut, ar fi bine sa se ocupe de dezinfectarea str?zilor si sc?rilor de bloc,sa se ingrijeasca ca mastile sa poat? fi cumparate din farmacie, la fel si dezinfectantii pe baza de alcool.Deocamdata cele enumerate lipsesc din orasul zis municipiu Lupeni,iar primarul se sc?rpina dupa urechi…

 • 10 aprilie 2020 la 13:24
  Permalink

  Au pus o poza de cand era tanar. Poate ca atunci nu era o asa varza in capul lui. Si un repetent se exprima mai bine si mai clar.
  Nu inteleg de ce vor acei muncitori sa mearga in somaj. De ce nu-si baga medical ca sa nu-i concedieze si apoi sa-si bage pensie speciala. Am vazut ca majoritatea lucratorilor de la fabricile din Lupeni au varsta necesara pentru pensii speciale, au intre 25 si 45 de ani, deci nu inteleg de ce nu vor sa-si bage si ei pensii speciale. Unii pur si simplu nu vor!

 • 13 aprilie 2020 la 17:06
  Permalink

  Interesant. Presa locala din VJ (aproape fara exceptie) aduce laude desantate autoritatilor locale. Se fac de ras pentru ca cetatenii vad realitatea de zi cu zi. Si presa are un merit pentru nivelul la care este perceputa VJ. Vezi „Judete la stapan”.

Comentariile sunt închise.