Festival internațional de film și la Petroșani

Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie ABIFF are loc între 9 şi 11 iulie în Bucureşti şi în alte peste 30 oraşe din ţară. Printre localitățile prinse de organizatori se află și municipiul Petroșani, mai exact cinematograful 3D ”Șerban Ionescu”.

În cadrul festivalului vor fi proiectate scurtmetraje de animaţie, acestea fiind alese din peste 40 de ţări. ”ABIFF porneşte de la nevoia de cunoaştere a artei filmului de animaţie, ca instrument de exprimare a diversităţii culturale, în primul rând europene, şi îşi doreşte să devină un veritabil caleidoscop, care integrează autorii români în spaţiul creaţiei internaţionale şi conectează publicul nostru la aceasta”, a precizat preşedintele ABI Fundaţie, Valentin Urziceanu.

Tot în premieră, în cadrul festivalului vor fi lansate două producţii româneşti, un lungmetraj de animaţie – „Se poate şi aşa” şi un scurtmetraj de animaţie – „Darul Dragonului”, realizate de ABI Fundaţie şi finanţate de Centrul Naţional al Cinematografiei.