Festival de Drum and Bass la Mina Petrila

Un festival absolut inediat de muzică electronică are loc, la finele acestei săptămâni, în perimetrul fostei mine Petrila. Se numește Unity Festival și găzduiește trupe din zona noastră, unul dintre invitați fiind de la Cluj.

Cei interesați sunt așteptați să ajungă acolo sâmbătă sau duminică, iar organizatorii promit și proiecții video.
Unity Fetival este primul festival de drum and bass din Valea Jiului, fiind organizat de 8 grupuri de tineri de la nivel local, dar care vor astfel să marcheze cei 19 ani de când acest gen de muzică există în România, sub forma platformei drum-andbass.ro. „În perimetrul fostei mine, se va desfășura primul festival de muzică electronică din Petrila, defapt primul festival de drum and base din Valea Jiului. O să fie o scenă la mină și în spate vom vedea proiecții vizuale, iar pe scenă vor urca absolut toți artiștii acestui gen de muzică din Vale. Vom avea și un invitat special din Cluj, pentru că el a fost mereu lângă noi și o să vină să pună muzică aici”, a spus Mihai Tanțoș, unul dintre organizatori.
Cei de la Valea Jiului Implicată au decis ca loc de defășurare Mina Petrila, un loc ce vrea să renască prin cultură, iar pe fundal, tinerii vor face proiecții.
„Este primul meu proiect și sunt entuziasmat să îl fac. Eu am făcut tot ce ține de grafica printată, de bannere, afișe, dar și grafic digitală și cei care vin îi vor vedea pe toți artiștii de drum and bsse din Valea Jiului, decorul pe care îl facem și vor avea acces la toate activitățile de aici”, a spus și Vlad Oanță, desingner grafic.
Intrarea costă 40 de lei pentru o zi și 60 de lei pentru ambele zile, iar tinerii din zonă sunt invitați să vină cu biciclete pe traseele de acolo, dar și să zboare cu parapanta, Toma Coconea fiind cel ce îi va lua în zbor.
Acești tineri vor să arate acum că Valea Jiului poate fi mai mult decât cărbune și că are tineri pasionați de muzică, tehnologie, natură, sport și cultură.
Și pentru asta, la fosta mină va fi amenajată și o platformă de balance Board, de către cei de la Transylvania Downhill, caare le vor testa doritorilor echilibrul și puterea de
concentrare. Și, tot acolo, ajung și cei de la Robotics Valley.
Diana Mitrache