S e adâncește misterul în cazul femeii de 35 de ani, găsită fără viață pe un deal din Petroșani. Mama ei spune că venea des bătută și acum nu are bani nici să o ia de la morgă. Își racola clienții din zona gării din Petroșani, iar poliția verifică, în aceste zile, toate sistemele video de acolo.

Maria era o fire veselă, gălăgioasă și pusă mereu pe harță. Așa o descriu cei care o vedeau zilnic în zona locomotivei, acolo unde își și racola clienții.
Dansa, se certa cu toți și spunea lucruri pe care unii nici nu le credeau. Dar a spus, uneori, că sunt oameni care ar vrea să o ucidă.
„Era de treabă, nu deranja pe nimeni, era curată, ne ajuta. De vreo lună a dispărut. Tot am întrebat de ea, dar mai lipsea uneori, așa că am zis că o fi schimbat locul. Mergea cu oricine și cu oameni beți, sau cu alții și mai de treabă. Își făcea meseria. Mai spunea că vor să îi fure banii, dar noi ziceam că e nebună”, spune o tânără de la un magazin din apropierea locului în care stătea Maria.
„Nu am mai văzut-o de o lună. Mereu venea aici, bea cafea, glumea, iar de când am aflat că a murit, ne părea rău. Sper să afle poliția ceva mai multe. Spunea că o urmăresc să îi ia banii, că o urmăresc să o bată”, afirmă un alt bărbat din același loc, din apropierea gării CFR Petroșani.
„Stătea, în fiecare zi, aici. Într-o zi avea o secure în mână. A venit poliția și i-a luat securea. Strângea lemne și ducea acasă De trei săptămâni, nu am mai văzut-o”, a spus un alt localnic, care era uimit că nu a mai apărut fata de la locomotivă.
Mama feneii de 35 de ani, care a fost găsită pe dealul Poligonului din Petroșani, în mărăcini, dezbrăcată de la brâu în jos, povestește că venea
deseori bătută. La Crăguiș, un sat din apropiere de comuna General Berthelot, femeia care
i-a dat viață mai afirmă și că trăia cu oameni dubioși și că acum nici bani să o îngroape nu are. „A stat cu unu Luci, un pușcăriaș. Mi-e rușine să spun. Avea cu capul și ce să îi fac? Că nu mă mai puteam înțelege cu ea. Din bătăi și din droguri era nebună complet. A venit la mine bătută și fără bani și era vânătă pe lângă ochi. Mi-era milă de ea, dar ce să mai fac acum? Nu am bani și acum mă rog de primăria de la
Berthelot să o îngroape, că nu am cu ce să o scot de la morga din Petroșani”, a spus mama victimei.
Maria, femeia de 35 de ani, stătea zilnic în zona gării. Oamenii legii au cerut imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă. Trupul fără viață a fost găsit în zona Poligonului din Petroșani, pe deal, printre mărăcini. Medicii legiști au
stabilit că a murit asfixiată,
după ce ar fi fost sugrumată, posibil, de un client.
Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara și, în lipsa unui inculpat, se fac cercetări pentru omor. Criminalul este încă în libertate.
Diana Mitrache