Eveniment religios la Petrosani

Credinciosii ortodocsi au fost asteptati de marti searã la Paraclisul Catedralei Sfântul Ilie din Petrosani. În curtea bisericutei, aflatã lângã Parcul Central Carol Schreter, ajunge racla cu moastele Sfântului Nectarie, vindecãtorul de cancer.

Curtea Paraclisului Catedralei Sfântul Ilie de la Petrosani va deveni, cu sigurantã, neîncãpãtoare pentru credinciosii care sunt asteptati pe tot parcursul zilei de azi.

„Întrucât ne apropiem de hramul mare al bisericii pe care încercãm sã o construim ca viitoare catedralã a Vãii Jiului, care are hramul Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, în fiecare an, ne pregãtim si aducem o raclã cu sfintele moaste. Vom da si 450 de pachete cu mâncare pentru credinciosi, sarmale de post, fiind miercuri, iar de la ora 17,00, în ziua de marti, au ajuns aici moastele Sfântului Nectarie, cu mai multe obiecte care i-au apartinut sfântului”, a spus Gabriel Bulf, preot ortodox care pãstoreste acest lãcas de cult.

Sfântul Nectarie, unul dintre cei mai noi sfinti canonizati de Patriarhia Ecumenicã în secolul trecut, s-a nãscut în anul 1846, lângã Constantinopol, din pãrinti sãraci, dar foarte evlaviosi, fiind cunoscut printre credinciosi drept vindecãtorul de cancer.

Un sobor de preoti va oficia slujbele la paraclisul de la Petrosani, cu acest prilej.

„De la ora 17,00, marti, a început slujba Sfântului Nectarie, apoi de la ora 19,00, aproximativ 20 de preoti au oficiat sfânta tainã a maslului, iar spre miezul noptii vecernia, reunitã cu litia. Miercuri dimineatã, slujbele încep cu Liturghia si apoi împãrtim darurile cãtre credinciosi. Pânã la ora 17,00 va fi la noi racla cu moastele, iar de aici pleacã spre Episcopie”, a mai adãugat preotul Gabriel Bulf. Sfântul Nectarie s-a arãtat fãcãtor de minuni încã din timpul vietii, asemenea tuturor sfintilor, Iar credinciosii sunt asteptati sã se roage la acest lãcas de cult din Petrosani.

Diana Mitrache