Directorul general al Complexului Energetic Valea Jiului, Eusebiu Durbacă, a subliniat importanța priorității acordate sănătății și siguranței la locul de muncă într-un comunicat recent. El a recunoscut sacrificiul și devotamentul lucrătorilor din subteran și din domeniul energiei, evidențiind necesitatea unei atenții sporite față de sănătate, în special în condiții vulnerabile.
„Sănătatea și siguranța voastră la locul de muncă sunt de o importanță vitală. Fiecare zi pe care o petreceți în subteran sau lucrând cu surse de energie ne reamintește de curajul și dedicarea voastră. Este esențial să acordăm o atenție sporită sănătății, mai ales când aceasta este vulnerabilă. Protecția personală nu este doar o măsură de precauție, ci o garanție a bunăstării voastre pe termen lung.
Utilizarea corectă a echipamentului de protecție și respectarea procedurilor de siguranță sunt primii pași către prevenirea accidentelor și a bolilor profesionale.
Când sănătatea voastră este afectată, fie de condițiile de lucru, fie de alte cauze, este crucial să luați măsuri imediate. Acest lucru poate însemna consultări medicale regulate, pauze adecvate și adaptarea sarcinilor de lucru la capacitatea voastră fizică”, trasmite Eusebiu Durbacă, directorul general al CEVJ.
Subliniind importanța protecției personale, el a evidențiat că aceasta nu este doar o măsură de precauție, ci o garanție a bunăstării pe termen lung a lucrătorilor. Utilizarea corectă a echipamentului de protecție și respectarea procedurilor de siguranță au fost identificate ca primii pași esențiali pentru prevenirea accidentelor și a bolilor profesionale.
Eusebiu Durbacă a accentuat necesitatea unor măsuri imediate în cazul în care sănătatea lucrătorilor este afectată, fie de condițiile de lucru, fie de alte cauze. Aceste măsuri includ consultări medicale regulate, pauze adecvate și adaptarea sarcinilor de lucru la capacitatea fizică a fiecărui individ.
Monika BACIU