Elevii din Vulcan, victimele rãzboiului politic

Elevii din Vulcan sunt prinsi într-un rãzboi politic ce nu le apartine. Politica nu ar trebui sã se amestece cu educatia, cel putin la nivel teoretic. Practic însã, elevii bursieri din Vulcan sunt victimele politicienilor.

Sute de elevi din localitate nu si-au primit bursele, iar pentru majoritatea aceste burse sunt singura sursã de venit a familiei. Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, aruncã responsabilitatea în curtea scolilor, dar si în cârca presedintelui Klaus Iohannis pe care îl învinovãteste de faptul cã a promulgat legea bugetului de stat mult prea târziu.  “Ai întrebat la scoalã dacã au trimis tabelele cu elevii. În al doilea rand, este bugetul fãcut? Întreabã-l pe Iohannis de ce nu a dat drumul la buget mai repede ca sã avem bugetul sã putem face plãti? De unde sã pot face plãtile?”, a spus foarte nervos, primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile. Edilul subliniazã cã pentru a plãti bursele elevilor trebuie întrunite mai multe conditii. “Sunt câteva elemente ca sã le pot da banii:  1. Sã am buget. 2. Sã fie prinsi banii în buget. 3. Sã trimitã tabelele de la scoli cine sunt ãia care primesc burse”, a mai completat Gheorghe Ile. Primarul mai sustine cã municipiul Vulcan este  singura localitate din Valea Jiului unde se acordã burse pentru elevi, lucru total neadevãrat. Toate administratiile locale din Valea Jiului acordã burse elevilor. La Petrosani, spre exemplu, la finele anului trecut a fost aprobat proiectul de hotãrâre care prevede suplimentarea cuantumului si a numãrului burselor scolare care se vor acorda în semestrul I al anului scolar 2016-2017 în unitãtile de învãtãmânt din municipiul Petrosani.

Monika BACIU

2 comentarii la „Elevii din Vulcan, victimele rãzboiului politic

 • 28 februarie 2017 la 10:46
  Permalink

  Mosule,ai dat spaga angajatilor de pregoterm sa fii reales dar nu ai resurse de gandire, viziune, nu ai nimic, in afara de o dorinta oarba de a conduce. Chiar si la mina ai fost numit politic nu gratie valorii tale.
  Esti ridicol, mosulica!

 • 28 februarie 2017 la 21:31
  Permalink

  lupul isi schimba parul , dar naravul , ba….basist nenorocit,,,nu trebuia primit in psd

Comentariile sunt închise.