Dupã doi ani, ambulatoriul din Petrila primeste finantare

SAMSUNGModernizarea ambulatoriului din Petrila tãrãgãnatã cu aproape doi ani. Atâta le-a trebuit celor din administratia localã de la Petrila sã primeascã finantare pentru modernizarea si dotarea ambulatoriului de pe raza localitãtii cu echipament medical.

”Am primit finantare pentru proiectul de reabilitare si modernizare a ambulatoriului din Petrila, proiect în valoare de aproximativ 9.760.000 de lei. Vom demara procedurile pentru licitatie si sper cã în toamna vom începe lucrãrile efectiv si la ambulatoriu”, a declarat viceprimarul orasului Petrila, Vasile Jurca.

Potrivit reprezentantilor administratiei locale din Petrila, aici vor functiona mai multe cabinete medicale dupã ce proiectul va fi realizat.

Finantarea pentru ambulatoriul din Petrila a fost stopatã în anul 2011 dupã ce Spitalul de Boli Cronice din localitate a fost desfiintat alãturi de alte 66 de unitãti medicale din întreaga tarã. Acesta este motivul pentru care abia dupã doi ani se primeste finantare pentru proiect.

”As putea spune cã ne-a întârziat aproximativ un an si jumãtate, puteam obtine finantare în 2012 dacã nu s-ar fi închis în 2011”, a mai spus sursa citatã.

În momentul de fatã fosta unitate medicalã din Petrila a fost preluatã de spitalul de Urgentã din Petrosani, aceasta urmând a functiona ca aripã externã a unitãtii medicale din capitala Vãii Jiului. Programul de modernizare si dotare a ambulatoriului din Petrila se realizeazã prin programul operational 2007-2013, axa prioritarã 3 – îmbunãtãtirea infrastructurii sociale.

Monika BACIU