[ Drumurile județene vor fi sigure la iarnă ]

A fost ședință la Consiliul județean Hunedoara cu scopul de a discuta toate măsurile ce se impun pentru perioada în care va ninge.

S-au inventariat utilaje, drumuri și firme care vor face acest lucru, pentru că, spun cei de la Consiliul Județean Hunedoara, iarna nu ar trebui să ne mai surprindă, câtă vreme la munte deja a nins, iar o mare parte dintre artere duc spre stațiunile de munte.
În planul operativ de acțiune pe timpul iernii, aprobat de Consiliul Județean Hunedoara, sunt stabilite modalitățile de supraveghere, intervenție și responsabilitate cu privire la întreținerea corespunzătoare a drumurilor județene în sezonul de iarnă. De asemenea, în contractele încheiate cu operatorii sunt reglementate obligațiile ce le revin acestora în vederea acționării în cazul căderilor de zăpadă sau atunci când se impun intervenții cu material antiderapant. „Lucrătorii noștri vor merge în teren să vadă dacă bazele au ot ce le trebuie, de la mașini de deszăpezire, la excavatoare și buldoexcavatoare, ori nisip și sare. Asta, ca să vedem ce ne mai trebuie pentru deszăpezirea pentru iarna 2021 -2022 ”, a declarat Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.
Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor le-a solicitat operatorilor să se pregătească pentru perioada care urmează, întrucât activitatea lor va fi atent monitorizată.
„Eu nu le cer altceva operatorilor decât să respecte obligațiile contractuale, să fie pregătiți cu materiale și utilaje, așa cum s-au angajat atunci când au semnat contractele. În rest, vom fi atenți să-și facă datoria, le vom verifica activitatea”, a declarat Laurențiu Nistor. Toată activitatea va exista și pe site-ul destinat acestei activități, iar orice problemă poate fi transmită și rezolvată și prin intermediul dispeceratului de iarnă. Așa că, în perioada următoare, conducerea CJ Hunedoara împreună cu reprezentanții Serviciului Administrare Drumuri vor efectua verificări în teren la bazele operatorilor.
Diana Mitrache