Aproape 1,3 milioane de lei s-au alocat, numai în acest an, pentru reabilitarea drumului ce duce spre Voineasa, prin cãtunul Jiet, dar niciun drumar nu a fost vãzut la lucru.  O recunosc si responsabilii CNAIR, dar si edilii din Petrila, care au constatat cã acum, la rectificarea bugetarã, s-a primit ultima datã suma de 500.000 de lei si tot nu s-a fãcut nimic. Tocmai de aceea,  primarul Vasilicã Jurca spune cã va face sesizãrile necesare pentru a le cere socotealã celor ce au tãrãgãnat lucrãrile, mai ales cã a aflat, chiar de la acestia, cã nu au ajuns în zonã, pentru cã banii le-ar fi ajuns doar pentru transportul utilajelor si mobilizarea de santier.
„Se pare cã existã o problemã cu firma care are contractul de lucrãri pe DN 7A.  La un moment dat erau în insolventã, au subcontractat la alte firme, am înteles cã, la începutul anului le-au fost alocate în jur de 470.000 de lei si nu au executat nicio lucrare. Acum, la rectificarea de buget, li s-a mai suplimentat cu 500.000 de lei, dar la fel ei pun problema cã acum sunt costurile foarte mari sã îsi aducã utilajele de la Bucuresti. Cu sigurantã, voi apela la  prefectul judetului sã  ne sprijine, sã ne întâlnim cu cei de la CNAIR si cei din  conducerea firmei STRACO, pentru cã de cel putin 7 ani existã acest contract de finantare si s-a fãcut foarte, foarte putin”, a spus Vasile Jurca, primarul orasului Petrila.
În 7 septembrie 2018, Ministerul Transporturilor, a agreat ideea ca, la  capitolul consolidare si amenajare DN 7A km. 86 + 601 —km 105 + 120, judetul Hunedoara  sã aloce o sumã de 500 mii lei, dar drumarii încã nu au fãcut nimic. Nici nu se stie ce vor mai putea sã facã, pentru cã, dacã au stat toatã vara, în scurt timp,  vremea nu va mai fi favorabilã acestor lucrãri.  Aceste lucrãri trebuiau sã înceapã în 19 mai 2015 si, conform proiectului, sã se finalizeze în 19 mai 2017, însã, nici pânã acum nu au început, iar finalizarea lor este o necunoscutã si mai mare.
Diana Mitrache