H rana pacienților internați la Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu este asigurată de o firmă de catering. Președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, a solicitat conducerii instituției
medicale să prezinte un raport privind costurile cu mâncarea pacienților.

În plus, președintele instituției județene vrea să știe dacă prepararea hranei în cadrul instituției nu ar fi mai oportună decât achiziționarea acesteia.
”Îmi prezentați la cabinet o situație foarte clară ce înseamnă să produceți dumneavoastră mâncarea în cadrul sanatoriului de la Geoagiu.
Pentru asta spuneți cât costă pe piață ca de la piață sau de la privați de unde luați, societăți, cât costă fiecare părticică pe care o băgați în mâncare, cât costă fiecare om pe care trebuie să-l angajați, bucătărese, spălători nu știu ce, în așa fel încât să vedem dacă nu ajungem să dublăm prețul prin asta dacă ne facem noi de mâncare. Deci asta vă rog să o faceți și o prezentăm și la
consilierii județeni să avea cu toții habar de treaba asta.
Țin foarte mult la treaba asta să o facem, fiindcă
nu investim bani și prin investițiile făcute noi să creștem prețul. Eu sper să-l scădem prețul dacă facem noi mâncare acolo. Deci față de prețul la care dumneavoastră luați astăzi mâncarea, să-mi faceți o situație ce înseamnă prețul dacă produceți dumneavoastră mâncarea în cadrul sanatoriului de la Geoagiu”, a spus Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara.
În anul 2016, bucătăria unității medicale a fost închisă din cauza multiplelor neconformități constate. Ustensilele erau ruginite, iar apa caldă nu funcționa.
Monika BACIU