Directorul DPADPP Daniel Visan si juristul Adrian Negoe vor fi suspendati din functia publicã, din momentul în care se dã primul termen în procesul în care sunt cercetati, dupã ce au adus practic bani la bugetul primãriei.
Decizia, potrivit Legii, este a primarului, care îi va suspenda imediat ce va sti care este ziua în care ajung la barã, ca inculpati în dosarul DNA. Cei doi angajati ai Primãriei Petrosani Adrian Negoe, secretarul institutiei si Daniel Visan, directorul DPADPP, dar si un fost angajat, fost director al SPADPP Lucian Dragomir au fost trimisi în judecatã pentru fapte de coruptie. Curtea de Apel Alba Iulia a decis, în 14 februarie, cã acesti angajati sunt vinovati si le-a respins toate contestatiile depuse la dosar. Instanta a respins  „ ca nefondate contestatiile declarate de inculpatii Negoe Adrian, Visan Daniel Adinel si Dragomir Lucian Octavian împotriva încheierii penale pronuntatã la data de 02.10.2018 de judecãtorul de camerã preliminarã de la Tribunalul Hunedoara. În baza art. 275 alin. 2 C.proc.pen. obligã pe fiecare inculpat contestator la plata sumei de câte 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat in contestatie”, se aratã în încheierea sedintei din 14 februarie.
Decizia este definitivã, iar cei trei sunt acum trimisi în instantã pentru fapte de coruptie si urmeazã sã fie suspendati pe durata procesului. „Conform legii, în momentul trimiterii în judecatã si, practic, a începerii procesului, cei doi vor fi suspendati din functie. Când vom sti termenul, ei vor fi suspendati, înainte de începerea procesului. Sunt doi oameni importanti în angrenajul administrativ, dar vom gãsi înlocuitori”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Potrivit  documentelor, Visan, Negoe si Dragomir sunt cercetati pentru infractiuni de coruptie, suma totalã care existã ca prejudiciu fiind de aproximativ 900 de milioane de lei.  APIA si Asociatia Composesoralã Poienile Tãii Bãnita Dâlja Mare s-au constituit pãrti civile. Se pare cã asociatia respectivã  a revendicat o pãsune situatã între municipiul Petrosani si Alba si a avut loc un litigiu pe civil, timp de 10 ani. În cele din urmã, primãria a pierdut proprietatea acestui teren, iar cu aceastã proprietate a fost împroprietaritã, prin titlu emis de Comisia judeteanã, aceastã asociatie. Ulterior, membrii asociatiei au solicitat, printr-o plângere penalã, sã le fie  restituitã subventia  neîncasatã. Subventia, în tot acest timp, a  fost încasatã de chiriasul, care a închiriat de la primãria Petrosani  aceste pãsuni.
Diana Mitrache