Directorii de scoli, chemati la raport înaintea începerii scolii

 

Toate unitãtile de învãtãmânt de pe raza municipiului Petrosani se aflã în plin proces de pregãtire pentru începutul noului an scolar.
Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, i-a convocat pe directorii unitãtilor de învãtãmânt la o întâlnire. Aceasta va avea loc luni, la sediul primãriei.
“În ceea ce priveste anul scolar, voi trimite o adresã la toti directorii de scoli si ne vom vedea luni dimineatã la ora 10 si vom pune la punct ultimele detalii astfel încât anul scolar sã înceapã în cele mai bune conditii iar deschiderea anului scolar se va face în parcul central asa cum am fãcut-o si pânã acum”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
La Petrosani douã scoli nu pot obtine autorizatiile din partea Directiei de Sãnãtate Publicã Hunedoara, însã problema se va rezolva începând cu urmãtorul an scolar.
“Avem douã probleme la Scoala numãrul 2 si Scoala numãrul 1, sediul vechi, unde nu avem autorizatie de functionare sanitar-veterinarã din cauza lipsei circuitelor pentru cã acolo pentru cã acolo avem câteva clase de grãdinitã, dar aceste probleme se vor rezolva anul viitor când cele douã grãdinite si cea nouã vor fi finalizate”,  a mai subliniat sursa citatã.
Nouã unitãti de învãtãmânt din judetul Hunedoara nu sunt autorizate sanitar. Problema treneazã de ani de zile. Multe din unitãtile scolare nici nu vor primi astfel de avize din cauza unor probleme de constructie. Scolile din Valea Jiului care nu au autorizatie ed functionare sunt Scoala Gimnazialã Nr. 2 din Petrosani, Scoala Primarã si Grãdinita PN care apartin de Scoala Gimnazialã I.G. Duca Petrosani, Scoala Primarã si Grãdinita PN Câmpu lui Neag, Grãdinita PN Iscroni si Grãdinita PN Nr. 2 apartinând de Scoala Gimnazialã Sfânta Varvara Aninoasa, Grãdinita PN din cadrul Colegiului Tehnic Constantin Brâncusi Petrila.
Monika BACIU