Actualitate

DGA a venit în Valea Jiului

Peste 200 de tineri din toatã Valea Jiului au avut de-a face, pentru prima datã în viata lor, cu inspectorii DGA. A fost prima lor experientã cu oamenii în uniformã, despre care aud poate zilnic la stiri. Au aflat, însã, ce trebuie sã facã si ce înseamnã coruptie.
„Infractiunea trebuie sã o diferentiem de celelalte lucruri din societate si  sã demonstrãm societãtii cã suntem capabili sã facem fatã oricãrei situatii din viatã în care suntem pusi.  Cazuri concrete nu am vãzut, doar am auzit. Concret nu am trãit, însã, azi am aflat ce putem face si cred cã au înteles cu totii”, a spus Alexandru Malairos, elev al unui liceu din Uricani, care a fost prezent la întâlnire.
Inspectorii DGA au venit în cadrul unui proiect în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean, iar ideea este tocmai aceea de a constientiza tânãra generatie cã existã coruptie si ei sunt primii care pot sã facã sã disparã acest fenomen. „ISJ Hunedoara, în parteneriat cu reprezentantii Directiei Generale Anticoruptie a Judetului Hunedoara, a organizat un eveniment intitulat „Si tu poti lupta împotriva coruptiei. Tu poti face diferenta”. Este un titlu sugestiv si noi avem datoria sã oferim elevilor nostri o educatie corectã si completã, iar acum am organizat acest eveniment, ca o activitate de prevenire a coruptiei”, a declarat Maria Stefãnie, inspector general scolar ISJ Hunedoara.
Existã un plan national, care vizeazã lupta anticoruptie, iar elevii invitati au fost cei din clasele  a XII-a. „Vrem sã îi constientizãm cu privire la toate infractiunile de coruptie: luare de mitã, dare de mitã, trafic de influentã, cumpãrare de influentã, pentru cã sunt noii cetãteni, care dau piept cu viata. Trebuie sã avem o societate cu respect pentru normele etice. Am venit sã le explicãm ce este luarea de mitã, spaga, cum o stiu ei în limbajul uzual. A da bani cuiva, pentru a face ceva, cuiva care are calitatea de functionar public. În momentul în care ei  aduc la cunostinta organelor de urmãrire penalã acest lucru, nu mai sunt pedepsiti de lege”, a adãugat si comisar sef Rãzvan Bold, împuternicit sef Serviciul Judetean Anticoruptie Hunedoara.
Elevilor le-au fost înmânate pliante cu mesaje preventive, iar, la sediul unitãtilor de învãtãmânt, vor fi expuse afise cu mesajul „Generatia Anticoruptie”, editate în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Hunedoara. Activitatea a avut ca scop educarea si formarea atitudinii anticoruptie, precum si cresterea gradului de informare a tinerilor cu privire la comportamentul ce trebuie adoptat în relatia cu personalul M.A.I., reactia la coruptie si modul de sesizare a faptelor de coruptie.
Diana Mitrache

One thought on “DGA a venit în Valea Jiului

  • Pe domnul Prorector trebuia pusa o cocarda DGA.
    Atunci Caragiale era surclasat ca scenariu si regie, cei de la DIICOT care l-au plimbat cu duba rozandu-si pumnii ca au pierdut o asa bucata de om in favoarea celor de la Anti Copulatiune…

Comentariile sunt închise.