I ndiferent dacă vorbim despre sisteme de învățământ sau relații
bilaterale, planificarea strategică este singurul mod prin care putem construi durabil, iar în acest demers Natalia-Elena Intotero, preşe-dintele Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaților a avut o serie de deplasări în state cu cele mai bune sisteme de educație din lume, dar și vizite la unități de învățământ internaționale de prestigiu.
Toate acestea, spune Natalia Intotero, pentru a fi pregătiți pentru momentul în care proiectele noului cadru legislativ pentru învățământ vor ajunge în Parlament.
“În completarea vizitelor oficiale pe care le-am efectuat în statele cu unele dintre cele mai bune sisteme de educație din lume (Estonia, Elveția și Portugalia), continuăm discuțiile de informare și în România. Am început programul de ieri la International British School of Bucharest, ca să înțelegem mai bine sistemul britanic, un model educațional bazat pe o dezvoltare echilibrată între volumul școlar de muncă și activități extracurriculare. În timp ce așteptăm ca noile legi ale educației să fie transmise de către Ministerul Educației, prin Guvern, Parlamentului României, încercăm să identificăm cele mai bune măsuri care pot fi implementate și în România. Comisia pentru învățământ din Camera Deputaților va continua vizitele și la alte școli, astfel încât să fim pregătiți pentru
momentul în care proiectele noului cadru legislativ pentru învățământ va ajunge în Parlament”, declară Natalia Intotero preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaților.
Și tot în acest context, Natalia Intotero susține că a avut întâlniri la Parlamentul României cu Giacomo Solari, Director al Biroului de Contribuții (the Swiss Contribution Office) din cadrul Ambasadei Elveției în România și cu Antoaneta Bolchis, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației cu care a discutat despre dezvoltarea
sistemului de învățământ profesional din România, având ca model sistemul elvețian.