Decalaje salariale între angajatii aceleiasi sectii

Un nou conflict a fost declansat la Complexul Energetic Hunedoara. Un angajat primeste un salariu mai mare decât colegii care sunt încadrati pe aceeasi functie.  Acuzatii grave la adresa conducerii Complexului Energetic Hunedoara, din partea angajatilor termocentralei Mintia. Potrivit sindicalistilor, unui angajat al termocentralei i s-ar fi majorat salariul fãrã o bazã legalã.
Angajatii sectiei termomecanicã sunt revoltati de faptul cã directorul sucursalei a acordat unui angajat, un salariu cu peste 13% fatã de cel acordat în prezent tuturor salariatilor încadrati pe postul de operator electrofiltre.
“Precizãm faptul cã salariatul respectiv se aflã în perioada de pregãtire, pe care o desfãsoarã sub îndrumarea unor salariati cu aproape 30 de ani vechime, dar cu o diferentã considerabilã a salariului, în favoarea începãtorului. (…) Acest salariat favorizat în mod clar de administratie are un salariu de încadrare, mai mare decât salariatii încadrati pe urmãtoarele posturi: operator electrofiltre,  operator mori cãrbune,  operator auxiliare turbine, operator arzãtoare cazan, operator tabloul local turbine, lãcãtus turã, operator pompe circulatie, operator camerã de comandã termoficare, operator tablou camerã de comandã circuit hidrotehnic si echivalent cu cel al operatorilor pompe Bagger”, aratã reprezentantii Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.
Potrivit sindicalistilor, sute de salariati ai termocentralei Mintia sunt defavorizati de aceastã mãsurã. Sindicalistii cer tragerea la rãspundere a conducãtorilor SE Deva care au ascuns acest derapaj.
Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara sustine cã situatia de la termocentrala Mintia urmeazã a fi analizatã.
“Vom analiza situatia de la termocentralã si toti vor avea acelasi salariu. Directorul care a comis aceastã eroare va fi tras la rãspundere”, a declarat Samuel Dioane, directorul general al CEH. În plus, dacã în urma analizei se va constata cã salariatul în cauzã a încasat un venit necuvenit, acestuia îi va fi diminuat salariul, care va fi  corespunzãtor cu încadrarea pe post.
Monika BACIU

11 comentarii la „Decalaje salariale între angajatii aceleiasi sectii

 • 22 ianuarie 2019 la 19:15
  Permalink

  Pai numa acum vati dat seama în Mintia sin toate companiile de stat treaba ?sta nu este o noutate cine ?tie ce o fi prin ministerele mai importante pai nu

 • 22 ianuarie 2019 la 19:20
  Permalink

  Muie iau ?sta mici ce nau pe nimeni ?i se angajeaz? pe formatul normal ?i criteriile de angajare în Mintia un examen real na mai fost din anii comunismului sigur cine a lucrat acolo stie ?i treba acesta e o problema nationala

 • 22 ianuarie 2019 la 19:21
  Permalink

  Bine ca acum la câ?i MW produc numai conteaza calificarea pe oricare atelier

 • 22 ianuarie 2019 la 22:04
  Permalink

  Oricum e debandada maxima la ceh. Se face angajari numa pe pile si pe bani ce daca se fac disponibilizari?
  Pe noi ne or obligat sa loam ordonanta si acu angajaza la livezeni si vulcan!

 • 23 ianuarie 2019 la 02:14
  Permalink

  cainii latra ursul merge

 • 23 ianuarie 2019 la 08:59
  Permalink

  Sindicatele sa taca !!!
  Asa au negociat CCM-urile de fiecare data incat sa permita astfel de derapaje ale angajatorului. Si au facut asta cu buna stiinta. Aceste situatii se pot foarte bine reglementa prin CCM, dar nu s-a dorit si in continuare nu se doreste nici de catre sindicate nici de catre angajator. Pentru ca nu de putine ori si sindicatele au uzat de aceste posibilitati.
  Penibil.

 • 26 ianuarie 2019 la 06:55
  Permalink

  sa-i arza focul iadului pe bulangii astia de sefi; cine le-o suge are parte de marire salariala, cine nu, nu. asa a facut si rahatu ala de brinzan la mina lupeni

 • 26 ianuarie 2019 la 10:02
  Permalink

  Decalaje în termocentrala Mintia au fost tot timpul ?i cu promovarile salariale cât ?i cu angajarile concursurile aranjate cand se mai faceau

 • 26 ianuarie 2019 la 10:08
  Permalink

  Auzi alta normalitate la termodeva cu disponibiliz?ti din 2016 pe care iau pus pe lista ei pe majoritatea ia angajat înapoi ?i pe ce i care ?i au b?gat lichidarea nu pai care pula lu dumnezeu i diferen?a pai atunci muisti aia care lau

 • 27 ianuarie 2019 la 21:35
  Permalink

  Nu i-au reangajat pe majoritatea ca au fost peste 300 disponibilizati. Au reangajat doar vreo 20-30. „Pe spranceana”, cum s-au angajat intotdeauna.

 • 29 ianuarie 2019 la 07:11
  Permalink

  fraierii mincesc pentri eo ca deobicei

Comentariile sunt închise.