De la 14 la 70 de bolnavi, într-o singură zi, în Hunedoara

S ituația a devenit ușor îngrijorătoare și în județul Hunedoara, unde miercuri dimineață mai erau doar 3 paturi libere pe secțiile de ATI ale
spitalelor în care sunt internați bolnavii infectați cu noul coronavirus. Și asta în condițiile în care numărul pacienților a crescut de la 14 depistați luni, la 70 testați pozitiv doar marți.

Sunt tot mai mulți bolnavi infectați cu COVID care ajung în spitale în aceste zile. Sunt cazuri grave și, cei mai mulți dintre cei care dezvoltă forme agresive nu sunt vaccinați.
„Din păcate, ne așteptăm la salturi
și mai mari. În urmă cu o lună aveam câteva persoane pozitive, iar acum avem câteva sute de persoane. Ne așteptăm ca numărul lor să crească. S-a terminat cu plimbările și lumea a venit acasă, iar numărul bolnavilor a crescut. Ne îngrijorăm că acum mai avem doar 3 locuri pe ATI. E drept că i-am ajutat și pe colegii din Timiș și Arad, că au și ei pline secțiile ATI și sperăm ca, totuși, lumea să înceapă să se vaccineze”, a spus Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.
Din păcate, sunt sute de oameni
bolnavi, iar cei de pe secțiile de terapie intensivă sunt în stare gravă și aproape niciunul nu e vaccinat.
„Peste 90 % dintre aceștia sunt nevaccinați”, mai spune Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.
În acest moment, la Hunedoara sunt 74 de cazuri de oameni infectați cu noul coronavirus, la Deva 64, la Petroșani 26, la Lupeni alți 16, 10 la Simeria, 9 la Vulcan, și 7 la Orăștie, iar numărul total al bolnavilor a ajuns la 284.
Procentul populației vaccinate în Hunedoara este de doar 22,97%.
Diana Mitrache