Cupa Mondialã „TRANSYLVANIA DOWNHILL”, premierã în România, la Pasul Vâlcan

DEVAstation Longboard Crew (DLC) si A.C.T.I.V. Hunedoara în colaborare cu Primãria municipiului Vulcan si Consiliul Judetean Hunedoara, organizeazã, în premierã în România, etapa de Cupã Mondialã „TRANSYLVANIA DOWNHILL” din cadrul INTERNATIONAL DOWNHILL FEDERATION.
Pentru prima oarã în România, Pasul Vâlcan va gãzdui 250 de participanti din toate colturile lumii, care se vor întrece pe cel mai rapid traseu de downhill skateboarding din lume, între 6 si 8 iulie 2018. Evenmentul va fi urmat de un altul, respectiv un concurs de Freeride, care se va derula pânã în data de 14 iulie 2018, pe acelasi traseu.
Adrenalina este la ea acasã în Pasul Vâlcan, într-un concurs în care sportivii vor atinge viteze de peste 120km/h. Sportivii si vor beneficia de singurul traseu de longboard din lume unde urcãrile participantilor sunt fãcute cu telegondola, fapt care oferã întregii comunitãti de skateboarding oportunitatea practicãrii acestui sport la cele mai înalte standarde .
Publicul intereasat este asteptat sã facã parte din rândul spectatorilor privilegiati care pot lua parte la unul dintre cele mai mari evenimente sportive de acest tip din lume. Spectatorii sunt sunt rugati sã respecte însã zonele delimitate pentru practicarea sportului în conditii de sigurantã, pentru evitarea oricãrui pericol.
Organizatorii informeazã totodatã cã accesul rutier în statiunea Pasul Vulcan  va fi limitat în perioada 6-14 iulie 2018, drumul fiind închis pentru circulatie, zilnic între orele 09:00 – 13:00 si 15:00 – 19:00. Primãria Vulcan informeazã cã, în acest interval de timp, accesul în statiunea Pasul Vâlcan se poate face cu gondola sau cu autoturismele, în afara orelor mentionate mai sus.
Toate detaliile privind evenimentul spotiv de exceptie care urmeazã sã aibã loc în Vulcan, la jumãtatea acestei luni, se gãsesc pe paginile de facebook Transylvania Downhill si DEVAstation Longboard Crew, pe paginile de eveniment facebook dedicate competitiei si pe website-ul oficial.