Cum se vor desfășura orele la Universitatea din Petroșani?

Profesorii de la Petroșani au la dispoziție o platformă proprie pe care să își încarce cursurile și studenții vor avea parte de un nou semestru în condiții speciale. Vorbim despre cursuri on-line, dar laboratoare și seminarii, la școală. Toate, ca școala să le garanteze sănătatea studenților, dar și profesorilor.

 

Noi măsuri sunt impuse în fiecare centru universitar, iar la Petroșani studenții nor avea parte din toamnă de sistemul mixt. Rectorul universității, profesorul Sorin Radu a explicat când și cum se va merge la școală.  „Ne ocupăm de igienizarea spațiilor, de dezinsecții. Acestea măsuri sunt mai complexe acum, așa fel încât anul universitar, care la noi începe în 5 octormbrie, să ne prindă pregătiți pentru orice variantă. Dar, din discuțiile avute, atât cu președintele Consiliului Național al Rectorilor, cât și la nivel național, la minister, mi se pare plauzibilă începerea anului universitar cu cursurile on-line, dacă se menține această stare de infectare a populației și realizarea laboratorelor față în față, pe semi-grupe ”, spune prof univ dr habil Sorin Radu, rectorul Universității din Petroșani.

Profesorii de la Petroșani spun că asigură suficient spațiu cxelor ce vor veni la școală, așa încât să poată păstra distanțarea socială și, pentru cursurile on-line, au achizionat o platformă nouă. „Până acum am făcut cursuri pe diverse platforme, zoom, WhatsApp,, dar acum am cumpărat o platformă, ce deja este funcțională. Fiecărui  cadru didactic i s-a dat o parolă și o adresă, deja își pot încârca cursurile pe platformă și sperăm ca până la 5 octombrie, deja fiecare să poată să își prezinte cursurile, într-un sistem unitar de predare”, a completat rectorul.

Ultimul semestru al anului universitar ce s-a încheiat în vară a fost exclusiv on-line, date fiind condițiile impuse de pandemie. Din toamnă, însă, în funcție de numărul de îmbolnăviri, studenții vor veni și la școală, dar vor interacționa și on-line cu profesorii lor.

Diana Mitrache