Cozi la serviciul de pașapoarte

P e fondul conflictului armat dintre Rusia și Ucraina, românii se înghesuie la Direcțiile de Eliberare a Pașapoartelor. Durata de eliberare a unui pașaport simplu electronic este de cel mult trei zile, iar programările pentru obținerea lui se fac online. Potrivit Direcției Generale de Pașapoarte, au crescut timpii de eliberare a pașapoartelor.

Dacă în luna decembrie
a anului trecut, timpul mediu de emitere a pașapoartelor simple
electronice/pașapoartelor simple electronice cu menționarea țării de domiciliu pentru care s-a solicitat ridicarea de la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României a fost de 1,92 zile lucrătoare, în luna februarie, timpul mediu a ajuns la 2,04 zile lucrătoare.
Cei care doresc să obțină un pașaport simplu electronic sau unul temporar trebuie să știe că programările pentru depunerea cererilor de eliberare se pot face exclusiv online. Cererile de pașapoarte pot fi depuse la oricare serviciu public comunitar de pașapoarte, însă trebuie respectată ora programării.
Pe fondul conflictului armat dintre Rusia și Ucraina, românii se înghesuie la Direcțiile de Eliberare a Pașapoartelor. Astfel, încă
de la primele semnale de creștere
a volumului solicitărilor de pașapoarte, pentru evitarea supraaglomerării la sediile
serviciilor publice comunitare de pașapoarte, Direcția Generală de Pașapoarte a recomandat instituțiilor prefectului, în cadrul cărora sunt organizate serviciile publice comunitare de
pașapoarte, dispunerea prelungirii programului de lucru cu publicul, precum și suplimentarea, până la capacitatea maximă, a stațiilor de preluare a cererilor, utilizate la nivelul structurilor teritoriale de pașapoarte.
La Serviciul de Pașapoarte din Deva mai sunt locuri disponibile abia în data de 29 martie.
Monika BACIU