Controale pe drumurile administrate de Consiliul Judetean

 

O echipã condusã de administratorul public al judetului Hunedoara, domnul Costel Avram, a efectuat luni o vizitã de lucru în teren în douã zone care necesitã o atentie sporitã din partea Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara.
În primul rând, reprezentantii CJ Hunedoara împreunã cu primarul comunei Hãrãu, domnul Lucian Albu Weber, au evaluat situatia de la kilometrul 8+500 al DJ 761 Banpotoc – Vãrmaga – Nojag unde, la sfârsitul acestei ierni s-a produs o alunecare de teren care a antrenat stânci de pe versanti si a blocat  complet partea carosabilã.
„Acest drum a fost închis circulatiei publice pânã la 31 martie, conform unei hotãrâri a Consiliului Judetean însã, pentru a putea fi redeschis în conditii de sigurantã  sunt necesare lucrãri de interventie care trebuie  executate de o firmã  specializatã în detonãri pentru împuscarea  versantului. În caz contrar, existã pericolul unor noi alunecãri si nu ne putem permite asa ceva”, a declarat Costel Avram. Abia dupã efectuarea acestor lucrãri, drumul va fi redeschis circulatiei publice. Al doilea obiectiv care a fost evaluat de echipa de la CJ Hunedoara este DJ 705 Geoagiu – Balsa. Aici, împreunã cu primarul orasului Geoagiu, domnul Vasile Cãrãgut,  reprezentantii administratiei judetene au stabilit cã pe sectorul de drum cuprins între halta Geoagiu si oras sunt necesare lucrãri de plombare a gropilor apãrute dupã anotimpul rece. De asemenea,  pe sectorul cuprins între Geoagiu si Bozes, sunt necesare lucrãri de întretinere si reparatii (plombe si covor asfaltic) care vor demara în cel mai scurt timp.
„Drumul de la Geoagiu este foarte important pentru noi nu numai pentru faptul cã deserveste o comunitate însemnatã, ci si pentru cã este principala cale prin care turistii ajung în statiunea Geoagiu Bãi. Or, în conditiile în care ne dorim o dezvoltare a  turismului, este necesar sã investim în infrastructurã”, a mai spus administratorul public al judetului.
Si alte drumuri judetene urmeazã sã fie verificate de reprezentantii Consiliului Judetean, scopul fiind identificarea problemelor apãrute pe aceste drumuri pentru a fi remediate astfel încât circulatia sã se desfãsoare în conditii de sigurantã.