Consilierii de la Petrosani ar putea da cu subsemnatul la DNA

Întreg legislativul local din Petrosani ar putea da cu subsemnatul la Directia Nationalã Anticoruptie, pentru un împrumut bancar cu care se finanteazã lucrãrile în baza proiectului de dezvoltare a Statiunii Parâng.

Cei 19 consilieri locali din municipiul Petrosani s-ar putea vedea nevoiti sã dea declaratii la DNA, dupã ce a fost depusã o sesizare în care alesii sunt învinovãtiti cã au aprobat un proiect prin care sã se acceseze un împrumut bancar. Potrivit unor surse, plângerea ar fi fost pe motivatã cum cã „municipalitatea s-a împrumutat pentru a finanta o investitie de pe urma cãreia beneficiazã si o firmã privatã”, fãcându-se referire la asocierea în participatiune dintre Consiliul Local Petrosani si constructorul domeniului schiabil Parâng,  Kranz Eurocenter.

Alesii au aprobat recent o hotãrâre de Consiliu Local prin care va contracta un credit în valoare de 15 milioane de lei noi. Banii sunt utilizati atât pentru proiectul privind dezvoltarea domeniului schiabil în Parâng, cât si pentru modernizarea ambulatoriului de la Spitalul de Urgentã Petrosani. Surse din administratia localã sustin cã au auzit de o plângere dar care „din anumite motive a fost formulatã dar încã neînregistratã” ea urmând sã ajungã la DNA Alba astãzi-joi sau mâine -vineri.

Legea obligã participarea CL Petrosani

Administratorul public al municipiului Petrosani, Marian Popescu, cel care se ocupã direct de investitia din Statiunea Parâng sustine cã alesii nu au încãlcat legea când au aprobat împrumutul. „Bugetul statului când dã un leu spune ”în completarea bugetului local”. Suntem obligati prin lege sã contribuim noi întâi si pe urmã bugetul de stat. N-am fãcut vreodatã o platã din bugetul de stat fãrã sã achitãm si noi o micã parte. Încã de la început asa s-a finantat proiectul. (…) Consiliul a adoptat-o (n.r. HCL privind împrumutul) în conformitate cu legea.

An de an am alocat bani si acum am hotãrât sã dãm mai mult, sã facem un împrumut pentru cã nu avem atâtia bani. Banii sunt pentru telescaunul TS3, ca sã-l terminãm si-i recuperãm din încasãri dacã merge TS3. Dacã aveam bani noi puteam termina toatã lucrarea din bugetul local. Cine a fãcut-o (n.r. sesizarea) înseamnã cã nu a stiut legea deloc. Consilierii au votat în unanimitate si a fost avizat si de cãtre consilierii juridici. Nu se greseste în halul astã si legea este foarte clarã. N-au avut de lucru si asta este. Probabil cã si DNA-ul o sã ne contacteze si o sã ne cearã ceva dacã se confirmã”, a declarat Popescu.

Proiectul din Parâng continuã pe banii constructorului si ai Primãriei, pentru cã de la Guvern nu s-a mai alocat nici un leu.

Maximilian Gânju

4 comentarii la „Consilierii de la Petrosani ar putea da cu subsemnatul la DNA

 • 15 mai 2013 la 23:48
  Permalink

  Acest domeniu schiabil deranjeaza concurenta.S-ar putea ca Mintia sa nu mai cumpere carbune din Vale daca nu va potoliti!

 • 16 mai 2013 la 00:44
  Permalink

  ce constructor cumsecade, construieste pentru binele orasului, fara bani, asa mai rar gasesti…
  iar domnul Popescu vorbeste de nu intelege nici el ce spune

 • 16 mai 2013 la 12:40
  Permalink

  Poate cineva vrea ceva de la altcineva. Sa fie asta scopul plangerii penale si al articolului?

 • 18 mai 2013 la 10:16
  Permalink

  Pre multi puscariasi prea multi politisti tipatori prea multi procurori rai. Da de ce ii baga pe toti daca au pedepse mai mic de 5 ani nare rost mai bine ii dai o amenda penala in functie de cat salariu are si in tip sa o plateasca asa castiga statul roman sigur incet da sigur castiga ca nimeni nu-si doreste sa ajunga acolo,da ca angajatori romani nu dau minimul pe economie.
  Cred ca multi sunt vinovati fara vina,din proprie experienta stiu cum se face justitia(dreptatea)legii fardelege din rRomania:e suficient sa nu-i placa la un politzai sau unui politruc de tine si imediat ai dosar penal,chiar daca nu ai vina penala,gsesc ei colaboratori sa depuna marturie si sa fii infundat!Se practica un fel de santaj:spui(declari in scris)ce-ti spune politzaiul si scapi de anumite gainarii,…folosesc contravenientii chiar si infractori,pe post de martori in procese!

Comentariile sunt închise.