Concurs de salvat vieti

Sanitarii priceputi este o întrecere din care copiii, elevi de scoalã generalã sau liceu, se întrec, dar din care au doar de învãtat. Copiii vor arãta cã stiu si teoretic si practic, cam tot ce înseamnã sã salvezi la timp viata unui om, aflat poate chiar în stradã. Nu vor avea decât de învãtat.

Crucea Rosie Petrosani organizeazã vineri concursul Sanitarii Priceputi, o întrecere la care sunt invitati toti copiii, care cred cã se pot descurca în situatii-limitã, dar extrem de des întâlnite. Au demonstrat si practic cã se pricep, cu alte ocazii, dar acum trebuie sã demonstreze cã sunt cei mai buni.

„Anul acesta avem 6 scoli, trei de la gimnaziu si 3 licee. Liceul Industrial, din pãcate, anul acesta nu va veni cu echipajul, dar sperãm ca anul viitor sã vinã cu forte noi. Este un concurs de sãnãtate, promoveazã sãnãtatea si primul ajutor în caz de accident. Copiii au avut manuale specifice de prim ajutor, care ei trebuiau sã le studieze, aveau si o parte teoreticã din care aflau statistice, sau cum sã dea primul ajutor, dar si partea practicã, în care vor salva un accidentat, dupã ce îl vor diagnostica”, a spus Felicia Vitan, sefa Filialei Crucea Rosie Petrosani.

Concursul începe la ora 10,00 la Sala de marmurã a Primãriei din Petrosani si, timp de douã ore cel putin, copiii vor fi supusi mai multor probe. Cei mai buni, respectiv douã echipaje de la scoala generalã si de la liceu, pleacã sã reprezinte zona la etapa judeteanã.

Diana Mitrache