Concurs de fotografie: Locuri de lângă noi

„Resurecție” este tema concursului de fotografie lansat de Casa de Cultură de Studenților de la Petroșani și care își propune să atragă fotografii într-o nouă provocare.
Va fi un mod de a arăta că, după pandemie, lucrurile s-au schimbat și în afară și înauntrul nostru.
Pandemia a ținut la distanță chiar și fotografii, iar acum Casa de Cultură a Studenților din Petroșani lansează un nou concurs prin care să atragă fotografii care văd altfel lumea de lângă noi. Este o provocare nouă, cu premii și o expoziție finală inedită.
„Ideea a fost să legăm trăirile artiștilor fotografi din pandemie, cu cele noi,
post-pandemie. Să vedem cum reacționează ei cu ei înșiși, cu mediul din imediata apropiere și, de ce nu? cum vor interacționa cu publicul. Așteptăm să trimită lucrări și concursul se va desfășura prin intermediul internetului. Cei care vor să participe,m ne vor trimite lucrările și apoi ele vor fi, la final, expuse într-o expoziție colectivă la Casa de Cultură a Studenților din Petroșani și cele mai bune lucrări vor fi premiate ”, a spus lector univ dr Lavinia Hulea, director Casa de Cultură a Studenților Petroșani.
Potrivit organizatorilor, imaginile trebuie să se încadreze în coordonatele generale impuse de tema Resurecție și pot fi trimise în format digital până în 28 noiembrie 2022 la adresa ccs.petrosani@mts.ro.
Apelul se adresează elevilor, studenților și celor ce au vârsta între 16 și 35 de ani, fiecare putând să înscrie în concurs câte două fotografii, indiferent de concept: portret, peisaj, street, conceptual ori experiment.


Diana Mitrache