Concert in amfiteatrul de la Sarmisegetusa

Festivitati preistorice la Sarmisegetusa. Reprezentantii administratiei locale din Sarmisegetusa se pregatesc de spectacol. La sfarsitul acestei saptamani, aici vor avea loc mai multe manifestari cultural-artistice.

Programul se intituleaza “Sistem si prietenii-Sarmisegetusa, respect pentru trecut”. In cele doua zile de festival, respective 11 -12 august, pe scena din Sarmisegetusa vor concerta trupe si artisti indragiti precum Anna Lesko,Vunk, Hara, Mandinga, System si multi altii. Evenimentul este realizat din fonduri europene. La finalul celor doua seri artistice, nu vor lipsi nici focurile de artificii. Proiectul face parte din turneul „Pro Istoria Fest” al Asociatiei „Star Education”, demarat In 2011 si menit sa puna in valoare monumentele istorice din tara. Acesta este un program finantat din fonduri europene, in valoare de un milion de lei, care isi propune sa aduca In atentia lumii povestea unor zone cu mare incarcatura istorica si de o frumusete aparte. De mentionat ca Sarmizegetusa face parte dintr-un turneu de opt evenimente, demarat pentru diferite locatii cu insemnatate deosebita din Romania. Sarmizegetusa se afla situata in partea de vest a Tarii Hategului, la aproximativ 8 km de “Portile de Fier ale Transilvaniei”, de unde se face trecerea In Banat. In antichitate, romanii au construit aici capitala provinciei Dacia Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa. Zidurile orasului aveau o lungime de 500 x 600 m si inchideau in interior o suprafata de aproximativ 33 ha. Pe o suprafatade 60-80 ha, in afara zidurilor de incinta ale orasului, romanii au construit numeroase monumente publice, case particulare, morminte, etc.

Pro Istoria Fest Sarmizegetusa va combina vechiul si noul, aratand publicului frumusetea contrastului dintre traditional si modern. Publicul va avea parte de activitati parca desprinse din vremea dacilor si romanilor. Concertele vor fi organizate in amfiteatrul de la Ulpia Traiana, un loc cu mare rezonanta istorica.

 Raul IRINOVICI

Un comentariu la „Concert in amfiteatrul de la Sarmisegetusa

  • 8 august 2012 la 19:05
    Permalink

    Laudabila initiativa autoritatilor locale,pacat ca cei de la centru ,oriunde ar fi ei,nu se ocupa de un asemenea urias vestigiu istoric.Altii sa fi avut asemenea locuri,demult ar fii popularizate prin diferite mijloace,ceea ce cu siguranta ar fi benefic zonei si nu numai.Dar cine sa faca asa ceva la noi,cand mai importante sunt bataliile politice ,care duc intr-o singura directie ,adica la CIOLAN !

Comentariile sunt închise.