Comerciantii de lactate si produse din lapte vor trebui mutati din piata deschisã

Inspectorii au vrut sã se asigure cã vânzãtorii de produse din interiorul Halei Agroalimentare Petrosani, relocati dupã ce acoperisul unitãtii a fost spulberat de o vijelie, respectã normele de igienã.
Actiunea de control derulatã ieri, la Piata Agroalimentarã Petrosani, vine ca urmare a fatului cã vânzãtorii de lapte si brânzeturi au fost mutati din interiorul halei într-un spatiu deschis, iar inspectorii au vrut sã se asigure cã nu se pune în pericol sãnãtatea consumatorilor. În urma verificãrii, Directia Sanitar Veterinarã si pentru Siguranta Alimentelor a constatat cã producãtorii din sectorul de lactate si brânzeturi nu respectã toate conditiile si vor trebui mutati, astfel cã a trasat sarcini clare conducerii pietelor din Petrosani.
Locatia ar fi fost bunã au concluzionat inspectorii, numai cã prin zonã trec si autovehicule de aprovizionare iar din acest motiv produsele ar putea fi contaminate. Din acest motiv producãtorii vor trebui relocati într-un spatiu protejat, în cel mai scurt timp.  Pe de altã parte, administratia localã a aprobat, în urma unei sedinte de urgentã, finantarea lucrãrilor la acoperisul halei. Lucrãrile ar trebui finalizate pânã în iarnã si ar putea începe de sãptãmâna viitoare, dupã ce licitatia va fi adjudecatã de o firmã specializatã.
Maximilian Gânju