Comercializarea porcilor în târguri, interzisã

Sãrbãtorile de iarnã se apropie, iar românii sunt obisnuiti ca pe masã sã aibã produse preparate din carne de porc.
Autoritatea Nationalã Sanitarã Veterinarã si pentru Siguranta Alimentelor anuntã cã, având în vedere cã în perioada premergãtoare sãrbãtorilor de iarnã în gospodãriile populatiei se sacrifica traditional porcine comercializarea porcilor în târgurile de animale vii este interzisã pe perioadã nedeterminatã.
“Detinãtorii de porcine pot sacrifica porcine în scop traditional doar dacã acestea sunt identificate si înregistrate în Baza Nationalã de Date. Efectuarea examenului trichineloscopic al cãrnii de porc obtinutã prin sacrificarea porcinelor în gospodãriile populatiei este obligatoriu. Examenul trichineloscopic poate fi efectuat de cãtre medicul veterinar de liberã practicã împuternicit care rãspunde de activitatea sanitarã veterinarã în  localitate”, aratã ANSVSA. Medicii veterinari care efectueazã examenele trichineloscopice au afisat la nivelul circumscriptiei sanitare veterinare de asistenta programul de lucru, inclusiv în zilele de sâmbãtã si duminicã si numãrul de telefon pentru a putea fi contactati permanent în aceastã perioadã.
Cosmin BACIU

Un comentariu la „Comercializarea porcilor în târguri, interzisã

  • 29 noiembrie 2019 la 00:09
    Permalink

    lua-v-ar dracu pe toti !!! de aia au murit prostii la lovilutie sa nu mai pot taia si io un porc ca pe vremuri …

Comentariile sunt închise.