Monden

Coconea, Useriu, Bãlãnescu se întrec cu telescaunul în Parâng

T rei dintre cei mai importanti atleti din România: Tiberiu Useriu, Ciprian Bãlãnescu si Toma Coconea se iau la întrecere într-o încercare unicã, cu telescaunul din Parâng.
Desigur, lor li se pot alãtura si alti atleti si Toma, care este si gazda evenimentului ce va avea loc în 11 noiembrie, spune cã si alte nume importante si-au anuntat participarea la acest concurs inedit.
„E o întrecere cu telescaunul, de la bazã pânã sus. „Run to lift” se va numi si mi-au promis foarte multi alergãtori si prieteni cã vor participa. Vor pleca din 10 în 10, fiecare grup întrecându-se cu câte un scaun. Va fi o atmosferã sportivã, frumoasã. Diferenta de nivel este de 610 m, jos este o altitudine de 1.071 m si sus este 1.780m. Va fi greu, pe  o distantã de 2,5 km, cã este bruscã diferenta de nivel si cum a dat zãpada, va fi foarte dificil si spectaculos”, ne-a explicat Toma Coconea, atlet din Petrosani, care vrea astfel sã promoveze sportul în munte, chiar si inainte de cãderea zãpezii si care promoveazã astfel Parângul, încadrându-l în rândul muntilor pe care se desfãsoarã  maratoane.
Zeci de sportivi si-au anuntat deja participarea, iar printre ei se numãrã si nume sonore din atletismul românesc, prieteni ai parapantistului Toma Coconea. „Vine Tibi Useriu, care a si confirmat. Mai sunt sportivi care aleargã foarte bine pe vertical. Vorbesc de Ciprian Bãlãnescu, pentru cã ei sunt sportivi care îi vor stimula si pe restul si  sper sã fie un eveniment sportiv extraordinar. Anul acesta ne ajutã si primãria cu un parteneriat, cu telescaunul din Parâng si e un început de promovare al Parângului si acum, nu doar iarna”, a mai adãugat Toma, care miercuri a parafat parteneriatul cu Primãria municipiului Petrosani.
Toma ne promite un concurs inedit, la limitã, cum spune el, care nu o datã s-a luat la întrecere cu instalatia de transport pe cablu. Nu a bãtut-o de fiecare datã si vrea sã îi provoace pe toti cei care doresc sã se ia la întrecere pe traseul exceptional, cu rampe cu înclinatie mare, din statiunea de munte Parâng.
Toma s-a clasat pe locul 11 mondial într-una dintre cele mai dure competitii de andurantã, care a fost în Alpi, iar proiectele sale nu se opresc deloc în acest punct, mai ales cã abia a venit din Japonia.
Diana Mitrache

One thought on “Coconea, Useriu, Bãlãnescu se întrec cu telescaunul în Parâng

  • Si la batranete se plang ca nu vor avea pensie.Treaba lor.Oricum este o intrecere fara rost.Nu aduce nimic bun nici comunitatii nici omenirii.

Comentariile sunt închise.