CNH pierde locul intai in topul datornicilor

Compania Nationala a Huilei a reusit sa piarda locul intai in topul datornicilor la bugetul de stat, pentru prima data in ultimii ani. Conform ultimelor date prezentate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), Compania Nationala de Cai Ferate – CFR SA trece pe primul loc cu o datorie restanta catre bugetul de stat care depaseste 2,2 miliarde de lei (peste 500 de milioane de euro). In acelasi timp, CNH figura la finele anului trecut cu obligatii restante la bugetul de stat in valoare totala de 1,95 miliarde de lei (aproximativ 450 milioane de euro).

De remarcat este si faptul ca anul trecut Compania Nationala a Huilei s-a descurcat fara niciun ajutor de la stat, si asta datorita abilitatilor manageriale ale actualei conduceri a companiei, si a managementului practicat, care ar putea fi predat chiar si in cartile de economie politica.

Mai mult, CNH a reusit sa creasca si productia de carbuna pe care o livreaza catre termocentralele Mintia si Paroseni.

Huila zgandareste piata energetica

Cantitatea de carbune care va fi furnizata catre Termocentrala Paroseni este suficienta pentru aceasta luna, pretinde conducerea termocentralei. “Cele 64 de mii de tone sunt suficiente. Inca mai avem pe stoc 18 mii de tone”, declara Doru Visan, director SE Paroseni. Pentru luna in curs pretul carbunelui din Valea Jiului se vinde la 75 de lei gigacaloria.

Luna viitoare, insa, vor fi reluate negocierile privind pretul la care va fi livrata huila.  “Luna martie va face obiectul altor discutii si analize de piata. Inca nu ne putem pronunta asupra pretului cu care va fi cumparata huila. Vor urma discutii din nou la Ministerul Economiei”, a mai precizat Visan.

Recent, reprezentantii Companiei Nationale a Huilei si cei de la Paroseni au incheiat un act aditional prin care Compania va furniza 64 de mii de tone de huila termocentralei si 96 de mii de tone la Electrocentrale Deva. Compania sistase furnizarea carbunelui la inceputul lunii februarie pe fondul unor neintelegeri prinvind pretul carbunelui.

Raul IRINOVICI
Marius MITRACHE

6 comentarii la „CNH pierde locul intai in topul datornicilor

 • 10 februarie 2012 la 06:51
  Permalink

  Daca se stergea datoriile la CNH in Decembrie 2006 asa cum sa putut sterge la SNLO Gorj a lui Condescu alta era treaba,asai in Romania,pentru uni muma pentru alti ciuma.

 • 10 februarie 2012 la 07:35
  Permalink

  Ce onoare pe CNH ca a „pierdut”primul loc la „bursa” datornicilor,chiar daca la o diferenta nesesizabila ( diferenta raportata la suma,evident). Interesant ar fi fost sa dati si ocupantul locului 3, la cate sute de milioane se ridica datoriile acestuia.Prezentati problema de parca meritul e al nostru( CNH) de a trecut pe primul loc CFR marfa.Decat cu asemenea laude…mai bine evitati sa faceti cunoscuta aceasta situatie,are de pierdut imaginea CNH,care si asa….

 • 10 februarie 2012 la 10:00
  Permalink

  Ceea ce s-a reusit in ultimul an cel putin, ca cnh sa supravetuiasca in conditiile de astazi i se datoreaza d-lui Jujan si profesionalismului de care a dat dovada ,orice om de buna credinta poate sa recunoasca acest lucru .

 • 10 februarie 2012 la 18:09
  Permalink

  totul se datoreste muncii fara de odihna a conducerii sindicatului MUNTELE!

 • 11 februarie 2012 la 07:34
  Permalink

  CNH mai are o datorie ,plata transei a 3 Si asta trebuia facuta de anul trecut. Ce facem domnilor care santeti in consiliu de administratie?

 • 12 februarie 2012 la 16:51
  Permalink

  Se reusea si mai mult, daca strangeau si ei cureaua, ing. adjuncti s-au ridicat, ca ciupercile otravitoare, tampi si lascivi dupa parti dorsale, au salopete, cizme, si umbla civil, S.S.M. luati masuri, nu controale, puneti mana pe munca ca va inobiliaza ,sunt pline birourile de personal, apt de munca, nu doar pentru ATM., care au dat bani pentru posturi DIRECTORILOR, SINDICATULUI,CONSILIERILOR. Asta fara a pune banii pe care minele doneaza PRIMARIILOR.

Comentariile sunt închise.