Cinema cu 100 de locuri de parcare, la Lupeni

Municipiul Lupeni va avea cinematograf, iar primarul Lucian Resmeritã spune cã echipa din primãrie aproape a finalizat proiectul tehnic.  Lucrarea a fost cuprinsã în Lista Sintezã a obiectivelor de investitii din cadrul subprogramului “Sãli de cinema”, ce face parte din Programul National de constructii de interes public si lucrãrile ar putea sã înceapã în acest an. Clãdirea degradatã va primi o nouã utilitate, iar oamenii din Lupeni vor merge la filme 3D.
„Suma de investitie se ridicã undeva la 60 de miliarde de lei vechi. Am reusit, datoritã implicãrii politicienilor din Valea Jiului si din Hunedoara sã intrãm la CNI (n.r.  Compania Nationalã de Investitii. Momentan, ne aflãm la stadiul de proiectare. Mai avem cam douã sãptãmâni si e gata. Apoi mergem la Bucuresti, cu echipa tehnicã si vom reusi sã dãm lucru la lucrãri anul acesta”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Si, pentru cã a prins sumele necesare în buget, primarul spune cã deja a si construit o parcare, ce anul viitor, când va fi gata si cinematograful, o va asfalta.
„Avem tot ceea ce ne trebuie, din punctul nostru de vedere, al primãriei. Am alocat bani pentru utilitãtile din zonã. Anul trecut am început construirea unei parcãri acolo, obligatorie, dacã vrem un cinematograf, fãrã parcare pentru 100 de masini, nu se poate”, a adãugat primarul din Lupeni.
De ani de zile Cinematograful Cultural din Lupeni se aflã într-o stare avansatã de degradare. În tot acest timp, localnicii si-au dorit relansarea lui, iar primarul crede cã asta se va întâmpla în curând. Mai ales cã a angajat o echipã care sã verifice inclusiv structura de rezistentã a clãdirii în care va functiona acest cinema.
Acesta va fi cel de al treilea cinematograf din Valea Jiului, dupã cel de la Vulcan, care deja este functional si cel din Petrosani, care va fi inaugurat în scurt timp.
Diana Mitrache