Cercetati penal pentru cã au urcat bãuti la volan ori fãrã permis

Aceasta este ”recolta” politistilor rutieri hunedoreni în cele douã zile de weekend. Astfel, oamenii legii au prins un tânãr de 26 de ani, din Petrosani, în timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie 1918, din Petrosani, bãut.
Individul a acrosat douã autoturisme parcate din cauza vitezei, iar la testare s-a stabilit cã avea o alcoolemie de 0,88 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Un alt sofer din Petrosani, de 40 de ani, a fost prins de politisti în trafic cu o autoutilitara. În urma testãrii bãrbatului cu aparatul etilotest,  a rezultat o concentratie de 0,79 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Si la Oãrstie a fost descoperit un sofer bãut, un tânãr de 32 de ani. Acesta a fost oprit pe strada Unirii, din Orãstie, iar alcooltestul a indicat o  valoare  de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Desi avea carnetul suspendat, un tânãr de 34 de ani, din Hateg, a fãcut o manevrã inconstientã chiar în fata a doua echipaje de politie. Politistii se deplasau cu autospecialele de politie pe DJ 687A, la iesirea din orasul Hateg, iar un autoturism a intrat în depãsirea autospecialelor, încãlcând marcajul longitudinal continuu ce desparte sensurile de mers.
”Drept urmare, cu ajutorul semnalelor luminoase si acustice, politistii au oprit pentru control autoturismul în cauzã, condus de un bãrbat de 34 de ani, din orasul Hateg. Politistii au stabilit, în urma verificãrilor, cã bãrbatul respectiv avea  dreptul de a conduce autovehicule suspendat”, informeazã IPJ Hunedoara.
Alti doi tineri au mai fost prinsi circulând fãrã permis, unul la Petrosani iar altul la Ribita. În cazul celui din urmã, politistii au stabilit cã mergea cu un ATV neîmatriculat, pe lângã faptul cã nu avea permis. Toti cei prinsi sunt cercetati penal, cum este si un tânãr de 19 ani prins de un politisti aflat în timpul liber. Acesta a observat un autoturism suspect, oprit pe un drum public din comuna Orãstioara de Sus, iar lângã era un tânãr în vârstã de 19 ani, din comuna Beriu. Luat la întrebãri, acesta a recunoscut cã a condus autoturismul, pe care îl achizitionase în urmã cu putin timp, pe DJ 705 A, desi nu are permis de conducere.
Maximilian Gânju

Un comentariu la „Cercetati penal pentru cã au urcat bãuti la volan ori fãrã permis

  • 17 septembrie 2019 la 11:14
    Permalink

    in romania sa conduci fara permis si baut este sport national

Comentariile sunt închise.