Ce a făcut Tiberiu Iacob Ridzi, un an, la primărie?

A anvelopat 3 blocuri, a reparat mai multe străzi și a refăcut marcajele rutiere, a montat limitatoare de viteză și a amenajat câteva parcări. A făcut și curățenie și chiar și dezinsecție. Sunt câteva obiective realizate în primul an din noul mandat al primarului de la Petroșani. Edilul a prezentat la sfârșitul săptămânii trecute raportul și a vorbit și despre proiectele de viitor.
„Am traversat un an greu, o perioadă dificilă atât pentru dvs., cetățenii, cât și pentru administrația publică locală, un an marcat de această pandemie de COVID – 19. Dar, în ciuda tuturor greutăților, cu sprijinul și încrederea dvs. am reușit să implementăm o serie de proiecte benefice comunității locale, să îndeplinim o parte a proiectelor pe care ni le-am propus” – așa și-a început raportul primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, iar pe parcursul unei jumătăți de oră a vorbit despre realizări și eforturi. A spălat străzi și a asfaltat unele artere, altele le-a reparat.
A anvelopat 3 blocuri și spune că are în plan construirea unui ANL, s-a arătat preocupat de dezvoltarea domeniului schiabil din Parâng, pentru că „am avansat în discuțiile cu Romsilva, pentru construirea unui nou telescaun”, după cum se arată în raportul primului an de mandat. Dar primarul a vorbit și despre ce are de gând să facă. „Am pregătit documentaţiile tehnico-economice în vederea accesării de fonduri nerambursabile în viitoarea perioadă, pentru implementarea proiectelor de dezvoltare locală. De asemenea, proiectul Primăriei Municipiului Petroșani care vizează întocmirea documentației tehnice pentru construirea de pasarele și piste de biciclete în municipiul Petroșani a fost selectat de către ADR Vest și urmează semnarea contractului de finanțare”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Raportul de activitate se întinde pe 4 pagini și cuprinde mai multe acțiuni pe care le-am observat prin zonele verzi, prin parcuri și în domeniul educației, culturii, ori a școlilor. Tiberiu Iacob Ridzi are nu mai puțin de 14 ani în fruntea administrației publice din municipiul Petroșani și acestea au fost, așa cum a spus în cadrul unei conferințe de presă, primul an din noul mandat pe care l-a obținut cu votul a mai puțin de 5.000 de oameni din totalul celor 34.337 cu drept de vot, adică, cu girul a doar 14,03% dintre alegători.

Diana Mitrache