Câtiva detinuti de la Penitenciarul Bârcea Mare au refuzat hrana

Mai multi detinuti aflati în centrul de la Hunedoara, ieri dimineatã, au refuzat hrana. Acestia s-au raliat protestelor derulate în mai multe penitenciare din tarã iar conform Administratiei Nationale a Penitenciarelor, în centrul de detentie Bârcea Mare-Hunedoara, sase detinuti au refuzat hrana primitã dimineatã. În toatã tara, sute de detinuti din aproape 20 de penitenciare au refuzat hrana, iar ieri si alte câteva persoane protesteau la Penitenciarul Botosani pe acoperisul curtii de plimbare, în timp ce altii se manifestau zgomotos, lovind grilajele camerelor.

Potrivit ANP, la Mãrgineni au fost incendiate saltelele dintr-o camerã, fãrã sã fie înregistrate victime, iar detinutii unei alte camere de cazare au aruncat cu obiecte de mici dimensiuni în angajatii unitãtii. De asemenea, detinutii de la Penitenciarul Bacãu au incendiat materiale textile si au lovit gratiile de la ferestre, fiind alarmat personalul unitãtii si solicitat sprijinul structurilor locale ale Ministerului Afacerilor Interne. Puscãriasii protesteazã de mai multe zile fiind nemultumiti de conditiile de detentie ori alte aspecte.

Maximilian Gânju

Un comentariu la „Câtiva detinuti de la Penitenciarul Bârcea Mare au refuzat hrana

  • 16 iulie 2016 la 09:34
    Permalink

    in ce hal am ajuns leprele societatii vor umanitate bai gardieni de catifea nu aveti bice bate sau arme? in lanturi sa i scoateti la munca sa le piara cheful de scandal vai de voi dar si de noi

Comentariile sunt închise.