Căruțe, mașini agricole și alte utilaje pe una din cele mai aglomerate șosele din județ

Căruțe, mașini agricole, dar și autovehicule care aprovizionează cu marfă și autoturisme personale congestionează traficul
rutier pe una din cele mai aglomerate șosele din județ.

Deputatul PSD, Ilie Toma i-a expus ministrului transporturilor situația neplăcută și nedorită prin care trec locuitorii comunei Vețel, considerată una din cele mai dezvoltate comune din județul Hunedoara, și toți șoferii care trazitează zilnic zona menționată. Problema gravă cu care se confruntă participanții la traficul rutier are legătură cu intersecția rutieră din centrul comunei Vețel, între DN 7 (E68) și strada Mihai Eminescu (DC 130).
”În zona la care se face referire, DN 7 se intersectează la 90 grade cu strada Mihai Eminescu. Vizibilitatea este obstrucționată din ambele sensuri. Accesul din DN 7 pe strada Mihai Eminescu este înregunat de circulația din sensul opus al DN 7. Accesul din strada Mihai Eminescu în DN7 (direcții de mers Ilia sau Deva) are timpi foarte mari de așteptare, din cauza valorilor de trafic, a vitezelor de deplasare și lipsa unui sens giratoriu. DN 7 este principalul drum de legătură între granița de vest și restul țării, este tranzitat și de camioane de mare tonaj, pe ambele sensuri de mers. Valorile de trafic pe DN 7 sunt foarte mari, 24/24 ore, 7/7 zile, viteza reglementată de deplasare fiind 50 km/h dar nu se respect de către participanții de trafic”, arată deputatul.
Potrivit acestuia, ”strada Mihai Eminescu este cea mai circulată stradă din centrul comunei Vețel și asigură accesul către celelalte străzi ale comunei și către satele Căoi, Herepeia și Bretelin. De asemenea, pe strada MIhai Eminescu se află sediul Primăriei, Căminul Cultural,
dispensarul medical uman, dispensarul veterinar. Parcul auto
în comuna Vețel și satele aparținătoare a crescut exponențial în ultimul deceniu. Mijloacele de deplasare pe această stradă folosite sunt căruțe și mașini agricole, autoturisme personale și autocamioane de transport. În condițiile de trafic supraîncărcat pe DN 7 și vizibilitate redusă în intersecția străzii Mihai Eminescu cu DN 7 rezultă blocaje de trafic și se produc accidente rutiere, cu victim umane și pagube materiale”.
Astfel, parlamentarul
hunedorean vrea să știe
care sunt soluțiile pentru
decongestionarea traficului rutier pe șoseaua DN 7 din localitatea Vețel.
Monika BACIU