Care este programul Serbãrilor Nationale de la Tebea?

 

Duminicã, 9 septembrie 2018,  în comuna Baia de Cris, Judetul Hunedoara, la Panteonul de la Tebea vor fi organizate „SERBÃRILE NATIONALE – TEBEA 2018”, închinate memoriei lui Avram Iancu, de la moartea cãruia se împlinesc 146 de ani.
Avram Iancu a rãmas pentru totdeauna în constiinta românilor, fiind considerat unul dintre cei mai importanti eroi ai  natiunii noastre. Crãisorul Muntilor va rãmâne, datoritã faptelor sale extraordinare, încrustat pentru eternitate pe frontispiciul panteonului marilor personalitãti istorice ale acestei tãri care au fãcut posibilã dãinuirea în timp a natiunii noastre. El este considerat cel mai mare erou  national al românilor din Transilvania, cu merite exceptionale în afirmarea identitãtii si a drepturilor nationale pe teritoriul  strãmosesc, fostul  conducãtor al revolutiei române din 1848-1849 din Transilvania fiind declarat Erou al Natiunii Române.
Vã invitãm sã participati la ceremonialul public ce va avea loc la Complexul Istoric din localitatea Tebea, dupã urmãtorul program:
Ora 10.30 – 11.10

  • Întâmpinarea persoanei oficiale,

  • Salutul drapelului de luptã,

  • Intonarea Imnului National al României,

  • Slujba religioasã de pomenire,

  • Mesajul Primarului Comunei Baia de Cris,

  • Evocarea istoricã a evenimentului,

Ora 11.10 – 12.00

  • Ceremonia depunerii de coroane, Defilarea Gãrzii de Onoare.
    Manifestãrile vor continua cu un spectacol sustinut de formatii si  interpreti de muzicã  popularã. Pentru buna desfãsurare a manifestãrii, organizatorii au stabilit cã accesul  publicului, în data de 09 septembrie pe platoul  destinat ceremonialului, se va realiza doar pe poarta nr. 2 (situatã în imediata apropiere a cãminului  cultural). În acest sens, le recomandãm participantilor sã respecte sugestiile si indicatiile organizatorilor, iar în situatia în care se observã sãvârsirea unei fapte ilegale, sã se adreseze personalului din dispozitivul de ordine publicã. Totodatã, se interzice  accesul cu drapele sau însemne ale partidelor politice iar în timpul  ceremonialului public,  se recomandã un  comportament decent si evitarea zgomotelor  puternice (imnuri, lozinci) care afecteazã caracterul comemorativ al manifestãrii.

Un comentariu la „Care este programul Serbãrilor Nationale de la Tebea?

Comentariile sunt închise.