Cãrbune în loc de eoliene

Cãrbunele a înlocuit eolinele. Temperaturile scãzute au fãcut ca centralele eoline sã înghete, iar energia electricã a fost produsã pe bazã de cãrbune, a subliniat Anton Anton, ministrul Energiei.
Acesta a precizat cã rolul cãrbunelui în strategia energeticã este unul semnificativ, însã documentul ar putea fi finalizat abia la sfârsitul acestui an.
„As începe cu urmãtoarea afirmatie care este destul de durã: hai sã nu tãiem ceva înainte de a pune ceva în loc. Adicã România este o tarã binecuvântatã de Dumnezeu. E o tarã care dispune de resurse bogate de energie regenerabilã, hidro, geotermalã, biomasã, energie eolianã, solarã si din resurse clasice, cãrbune, gaz, petrol… nuclear. Haideti sã ne uitãm la structura productiei de energie într-o zi oarecare. Alaltãieri, de exemplu, au înghetat centralele eoliene, toate. Si ce am pus în loc? Am pus în loc cãrbune, cã n-am avut ce sã punem altceva. Cã hidro deja era la maximum. Adicã eu cred cã trebuie sã pãstrãm un echilibru si acest echilibru este cel care va sta la baza strategiei pe care o dezvoltãm si pe care, asa cum am promis, pânã la sfârsitul anului o vom adopta”, a spus Anton Anton, potrivit Agerpres.
În weekend, la orele prânzului, 32,56% din energia electricã a tãrii era produsã de hidrocentrale, în timp ce cãrbunele asigura 24,55% din energia electricã.
Monika BACIU

2 comentarii la „Cãrbune în loc de eoliene

  • 25 martie 2018 la 19:25
    Permalink

    Atunci sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului .

  • 26 martie 2018 la 04:27
    Permalink

    Huila nu o sa fie niciodata rentabila in exploatarea de la noi,dar ca si resursa este de impotanta vitala in apararea tarii.Asa ca minele nu trebuie inchise.

Comentariile sunt închise.