Hotii de fier  vechi pun  în continuare la platã Societatea de  distributie a apei  si care oferã servicii de canalizare – Apa Serv, dar  si administratiile locale, din cauzã cã  sustrag capacele de la canale.
Nu se pot lãsa gurile  de canal descoperite si, dupã ce se gãseste mãsura de urgentã, aceea de acoperire cu capac de beton, singura valabilã antifurt rãmâne cea de montare a capacelor  din mase plastice. Iar cheltuielile nu sunt deloc de neglijat. Cei de la  Ape spun cã fac mereu eforturi.
„Pe lângã actiunile  pe care le facem, de  identificare împreunã cu organele competente,  trecem si la înlocuirea capacelor dispãrute. Preferãm sã punem capace din material  compozit, cã plasticul nu mai este de interes si nu mai dispare. Chiar avem în zona Aeroport, douã capace pe care le vom pune. Trotuarul a fost reabilitat, sunt marcate traselee de biciclete. Avem provizoriu capace de beton, iar acum vom pune altele”, a spus Florin Donisã, director tehnic Apa Serv Valea Jiului. Fiecare capac lipsã înseamnã bani dati pe achizitionarea unuia nou, lucrarea de executat si plata angajatilor care le monteazã. Si nu sunt sume de neglijat.
„Efortul financiar este destul de mare. Nu este doar pretul capacelor, dar este si manopera.  Dar dacã nu punem  manopera, tot ne costã betonul turnat. Uneori, capacele din carosabil sunt achizionate direct înglobate din fabricã din beton. Noi am mai  încercat sã armãm si sã betonãm astfel de capace, dar, dupã câteva luni, am observat cã lucrarea nu era de calitate. Asadar, cumpãrãm capace direct în beton, care costã  1000 de lei unul. Gânditi-vã ce înseamnã sã faci efortul pentru doar 10 capace. Ca sã nu spun cã, am avut într-o noapte 30 de capasce furate, acum ceva timp”, mai afirmã Donisã  Fenomenul nu mai  are o asa  amploare si verificãrile la centrele de fier vechi reusesc sã îi identifice pe hoti. Totusi, ei nu au dispãrut total si, pentru un capac pe care iau câiva lei, Apa Serv achitã 1000 de lei.
Diana Mitrache