Călători înghețați în trenuri, din cauza unei defecțiuni

Cel puțin 50 de oameni au înghețat marți dimineață, la minus 20 de grade C, în trenurile de călători care s-au oprit în stația CFR de la Livezeni din Valea Jiului. A fost o defecțiune la una dintre locomotive, iar până la remedierea acesteia, oamenii au răbdat în frig.

Un tren de călători care a plecat dimineață în jurul orei 8,30, din stația CFR Petroșani s-a oprit la numai câțiva km distanță, în stația Livezeni, iar călătorii au așteptat în frig. Au aflat că s-ar fi rupt pantograful și asta în cea mai friguroasă zi din acest an. Din păcate, din cauza defecțiunii și trenul spre Craiova era în același loc, iar călătorii la fel de înghețați. „Suntem de 45 de minute opriți în gara de aici și nu ni s-a spus nmic, decât că s-a rupt ceva și observăm că nu au personal. E inadmisibil așa ceva în 2022! Stăm de 45 de minute la minus 20C și nu ne oferă nimeni nicio informație. E foarte frig în tren și nu ne bagă nimeni în seamă. Personal nu au și au zis că îi cheamă de acasă. De ce nu au anulat trenul și ne spuneau înainte? Am plătit 85 de lei pe bilet”, a spus un tânăr care a petrecut o scurtă vacanță la Straja și pleca spre București.
„La ora 10 trebuia să fiu deja în Târgu Jiu. Acum e aproape atâta și noi suntem aici. Să ne dea microbuz”, a spus un bărbat care pleca spre Gorj.
„Ei nu știu unii de alții. Odată ne spune că s-a defectat locomotiva. Apoi că nu, că a căzuty rețeaua. Dacă el ca mecanic nu știe, atunci să știm noi, călătorii?.Înghețăm, astă noapte au fost minus 20C”, a fost replica unui alt călător.
Ambele trenuri au așteptat ore bune în stația de la Livezeni, iar până la urmă, de la stația CFR Petroșani a ajuns o drezină care i-a ajutat pe oameni. „Locomotiva trenului 1824 are pantograful rupt, avem acolo 30 de călători cu destinația spre București și am trimis o echipă din stația Petroșani cu un pachet alimentar, care conține un croassant și un ceai cald și se va interveni cu o drezină pentru repararea pantografului. Personalul de Craiova, trenul 2082 staționează în Livcezeni și va pleca și el după trenul 1824, adică după ce pleacă acesta, al aproximativ 10 minute”, a precizat Ioan Aonofriesei, șef Stația CFR Călători Petroșani.

Trenurile s-au pus în mișcare după aproximativ 3 ore, timp în care călătorii au așteptat răbdători, în garniturile fără încălzire, în dimineața în care la Petroșani s-a înregistrat un record de temperaturi scăzute, fiind nu mai mult de 20 C.

Diana Mitrache