Statisticile arată că vaccinarea împotriva coronavirusului a stagnat sau merge foarte greu, însă, prin cabinetele medicilor de familie se mai vaccinează lumea. Vin și români din străinătate, care constată aici că nu se mai stă la rând, iar printre cabinetele de top, două sunt din Petroșani.

 Vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie a început în ultima lună de primăvară și prea puțini au acceptat. Au motivat că nu au logistică, ori că nu au loc, dar sunt și medici de familie care au vaccinat foarte mulți pacienți în ultima vreme. O statistică dată publicității de DSP Hunedoara arată că, în Hunedoara, dintre cei peste 200 de medici de familie, 64 sunt implicați în campania de vaccinare anti Covid. Dintre aceștia, trei sunt campionii vaccinărilor împotriva Covid. Este vorba de medicii de familie Claudia Damian, din Hațeg, cu 379 doze de vaccin, iar pe locul II se află medicul Ionel Ionașcu din Petroșani, cu 349 doze de vaccin anti Covid, urmat tot de un medic din Petroșani, Emil Câmpeanu, cu 278 de doze administrate.

Patru cabinete la Petroșani, două la Uricani, unul la Lupeni  și doar unul și la Aninoasa fac acum vaccinarea pacienților lor împotriva COVID-19. Nu i-a convins nimeni, deocamdată, și pe restul și la nivelul județului Hunedoara sunt puține  cabinete care au agreat ideea vaccinării. În unele localități nici nu se pune problema.

La finele acestei săptămâni, în municipiul Hunedoara sunt 12 pacienți infectați cu coronavirus, câte 4 sunt la Lupeni și Orăștie, 7 la Deva, câte doi în localitățile Petrila și Vulcan. La Petroșani sunt 3 cazuri și câte unul la Simeria, Geoagiu, Toplița și Bunila.

 

Diana Mitrache