Cabană mistuită de flăcări

Incendiul a izbucnit la o cabană situată în zona Sibișel, iar pompierii militari din Orăștie au avut nevoie de câteva ore pentru a stinge focul. Focul a pornit de la un coș de fum necurățat.

”La sosirea celor 4 echipaje de intervenţie, alcătuite din 18
pompieri specializaţi în stingere şi prim ajutor, incendiul se manifesta generalizat cu flacără deschisă în partea superioară a casei de vacanţă. Misiunea de stingere a necesitat implicarea a 3 maşini cu apă şi spumă şi a 3 motopompe. Pompierii au reuşit izolarea arderii la nivelul acoperişului cu o suprafaţă de 180 m/p şi evitarea propagării incendiului la întreaga construcţie sau la vecinătăţi. Deoarece în zona montană în care este amplasată
casa de vacanţă nu există hidranţi, pompierii au alimentat sistemul de stingere, prin intermediul motopompelor, cu apă provenită dintr-un pârâu din apropiere”, a informat ISU Hunedoara. Echipele de intervenţie au reuşit salvarea unor bunuri amplasate la parterul cabanei, în timp ce, mobilierul, pereţii şi planşeul din lemn al mansardei, precum şi structura din lemn a acoperişului au fost distruse de foc. Locatarii cabanei nu au fost răniți ori intoxicaţi cu fum.
Pompierii au concluzionat că cel mai probabil incendiul a fost
generat de un coş de fum necurăţat sau neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile din apropiere.
foto ISU Hunedoara