V or fi făcute peste 300 de noi angajări la minele din Valea Jiului. Decizia a fost luată în prima zi a acestei săptămâni, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație. Angajările se fac etapizat și primele în maxim două săptămâni.

Sunt planificate 325 de noi angajări, care vor permite operarea pe patru schimburi la minele Lonea și Lupeni. Discuțiile s-au purtat cusindicatele și administrația, iar Consiliul de Administrație a aprobat asta luni, dimineață.
„Am aprobat majorarea numărului total de posturi în organigramă, cu 325 de posturi. Practic, ele sunt cele aprobate de Guvernul României în luna decembrie, prin Memorandum. Ele privesc posturile specifice pentru activitățile de punere în siguranță și extragere a cărbunelui. Nu sunt posturi TESA, ci direct productive. Sunt mineri, subingineri, maiștri și muncitori necalificați, pentru activitatea efectivă de subteran”, a precizat, Andrei Nicolae Popa, președintele CA al CEVJ.
De la 1 februarie 2024, sunt angajați 43 de noi oameni la minele din Valea Jiului. Aproape 300 de oameni s-au înscris la concursul ce a avut loc atunci, concurența fiind de aproape 7 oameni pe un loc.
La mina Lupeni, atât la suprafață, cât și în subteran, au fost angajați în total 12 oameni, la mina Vulcan – 10, la mina Lonea – 2, la mina Livezeni – 8, la Termocen­trala Paroșeni – 7, la Prest Serv – 3, iar în cadrul executivului CEVJ a fost angajată o persoană. Toate posturile scoase
la concurs au fost de muncitori necalificați, ceea ce înseamnă că salariul pe care îl vor primi este cel minim pe economie.
Diana Mitrache