Barock Fest a ajuns la editia XXII

Rockeri din toatã tara, dar si de peste hotare au ajuns la Petrosani, acolo unde, în week-end-ul care a trecut a fost capitala muzicii rock de calitate. De 22 de ani, trupe recunoscute din Europa urcã pe scena din curtea pub-ului ce poartã numele Barock, la Barock Fest.

Si în acest an a fost „gãlãgie” si muzicã de calitate, iar de vineri pânã duminicã searã sute de tineri au fost  invitati la scenã, mai ales cã vremea a fost numai bunã pentru festivalul în aer liber. „Anul acesta am avut mai multe trupe din strãinãtate. Au venit 4 din Bulgaria, Slovacia, Polonia si Croatia si cap de afis sunt Altar , care a cântat vineri, sâmbãtã – Implant pentru refuz si duminicã – Luna amarã. Toti cei care au venit aici au fost asteptati la o mare petrecere în aer liber. Întotdeauna vin si cei plecati, studentii, cei care lucreazã în strãinãtate vin pentru festival si eu zic cã este o atmosferã foarte prietenoasã”, ne-a mãrturisit într-una dintre zilele festivalului, Alin Petrut, organizatorul Barock Fest 2016.  Nu au fost promovate doar trupele consacrate si organizatorii le-au dat o sansã tuturor celor care iubesc rock-ul de calitate. „Generatia nouã a urcat si ea pe scenã, pentru cã trebuie sã asigurãm continuitatea fenomenului rock”, a mai adãugat Alin.

Despre continuitate în acest domeniu putem vorbi la Petrosani, pentru cã din 1994 aici se întâmplã astfel de festivaluri ce atrag iubitorii de gen din tarã, dar si din strãinãtate. Si în acest an sunt sute de tineri au fost asteptati în fiecare zi a festivalului. „Încep sã vinã tot mai multi. Din absolut toatã tara, chiar si din Iasi. Pãrerea mea este cã noi contribuim la turismul din Valea Jiului”, a conchis organizatorul acestei manifestãri rock ce pune Petrosaniul pe harta muzicii si a tursimului în acelasi timp.

Barock este un pub înfiintat cu multi ani în urmã de un fost miner, care s-a disponibilizat, iar în timp, festivalul ce îi poartã numele a adus pe scenã doar trupe importante ale momentului. Nu vor lipsi nici în acest an, asa cum nu lipsesc cei de la Gothic, novicii de la B.E.A.R., TIMES OF NEED, dar si multe alte nume.

Diana Mitrache

2 comentarii la „Barock Fest a ajuns la editia XXII

  • 10 iulie 2016 la 23:06
    Permalink

    :)) o gluma

  • 11 iulie 2016 la 23:59
    Permalink

    aia care isi scutura paduchii cand se fac ranga 🙂

Comentariile sunt închise.